Mounir El Hamdaoui heeft van Ajax een boete gekregen omdat hij afwezig was op een sponsoravond. De familie van de spits baalt van alle negatieve publiciteit. “Die sponsormeeting was op een avond dat Mounir nog griep had. Ajax wist dat – hij had zich immers afgemeld voor de trainingen die week”, aldus een gezinslid tegen NUsport. “Van Frank de Boer kreeg hij daarop te horen dat hij een boete heeft gekregen en die heeft hij geaccepteerd, maar in onze ogen is die onterecht. Als je niet kan trainen door griep zou het raar zijn als je wél op een sponsoravond verschijnt. Dat bevordert het genezingsproces niet.”

Vorige week werd de suggestie gewekt dat El Hamdaoui helemaal geen griep had, maar het vooral mentaal niet kon opbrengen om te trainen en te spelen. “Dat is onzin. We waren thuis allemaal ziek”, zegt het gezinslid. “De dokter van Ajax was daar, nadat hij Mounir had gesproken en gezien, ook van overtuigd. Dat hij er tegen AZ niet bij was, was op zich logisch, omdat hij al een poosje niet getraind had. Op 4 januari meldt hij zich weer op de eerste training.” Waarschijnlijk zal er dan wel verder gepraat worden over de voorvallen van de laatste weken.

Het grootste euvel voor El Hamdaoui was de gebrekkige communicatie van De Boer richting de aanvaller. “Dat zit hem nog het meest dwars, ja. Wij, zijn familie, vinden het vooral vervelend dat Mounir wordt afgeschilderd als ‘de slechterik’ en ‘de jongen die niet wil luisteren’. Ik heb zelfs gelezen dat hij helemaal niet naar Ajax wilde en de onderhandelingen expres vertraagde. Allemaal onzin, hij wilde heel graag met Martin Jol werken en voor deze club spelen. Hij vindt Ajax een prachtige club, écht waar! Het doet ons pijn dat er telkens iets anders wordt gesuggereerd.”
 

Wat moet ik hier nou van vinden?? Kan Mounir niet voor zichzelf spreken of moet zijn familie altijd het woord geven, want de doorslag voor zijn getekende contract, ligt ook deels bij zijn familie..

Mounir is 26 jaar en vast bereid zijn verantwoording zelf af te leggen, want dit is geen schoolvoetbal maar van professioneel niveau en hoe de familie El Hamdaoui met deze zaken omgaan, is hoogst onprofessioneel.

We horen nooit zelf wat Mounir denkt, het moet altijd van de trainigsstaf, zaakwaarnemer of familie komen..

Laat een keer zelf iets van je horen, zodat we zeker weten wat er speelt.

Het blijft gemakkelijk voor ons om maar met zijn alle te blijven afgeven op El Hamdaoui, maar dit familielid (wie het ook is) heeft alleen antwoorden gegeven op de vragen van NUsport journalist.

Dat deze journalist het zo groot in het nieuws brengt waardoor het lijkt dat dit familielid ten koste van alles Mounir wil verdedigen, kan El Hamdaoui ook niets aan doen.

Ik denk dat we in de eerste week van januari wel meer te horen krijgen uit de mond van El Hamdaoui. Tot nu toe is hij ziek geweest, naar eigen zeggen, daar valt voor de rest niets aan toe te voegen.

Alleen de media heeft er een grote hype van gemaakt, waardoor hij er nu wel wat aan toe moet voegen en met een verklaring moet komen. Iets wat hij zelf nooit gewild heeft.

Reageren op dit bericht