Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 december 2010 23:09 – Bron: Ajaxinside.nl

Woensdagavond neemt Ajax het in San Siro op tegen AC Milan. Het is het laatste groepsduel, waarbij de Italianen de tweede plek al veilig hebben gesteld. Ajax moet daarentegen een punt voorsprong zien te behouden op AJ Auxerre, dat diezelfde avond op bezoek gaat bij Real Madrid. De derde plek geeft toegang tot de knock-out fase van de Europa League. Dinsdagavond was voor Frank de Boer bijzonder. Hij maakte zijn debuut als hoofdcoach van Ajax tijdens de persconferentie voor het belangrijke duel.

Door de massaal toegestroomde pers werd er natuurlijk gevraagd naar de visie van de interim-trainer. “Het plezier moet terugkeren”, herhaalt hij zijn eerdere woorden. “Dat miste ik afgelopen zaterdag tegen NEC. Er was een soort gelatenheid. Dat heb ik de groep ook kwalijk genomen. We moeten er nu met elkaar keihard aan werken om het plezier terug te krijgen. Te beginnen met het veiligstellen van overwintering in de Europa League. Daarbij wil ik een strijdbaar Ajax zien”, spreekt De Boer heldere taal.

Ook sprak de ex-international over zijn aanstelling. “Eigenlijk is het wel verrassend dat ik hier nu op dit moment zit. Dit is het niet het pad dat ik oorspronkelijk samen met de directie had bedacht. Natuurlijk was de functie van hoofdcoach uiteindelijk wel mijn bedoeling, maar zo snel als het nu gaat had ik uiteraard niet gedacht”, legt hij uit. “Ik denk dat ik er klaar voor ben. Gelukkig hebben we veel goede mensen binnen de club die me kunnen helpen en op wie ik kan vertrouwen”, doelt de oefenmeester onder meer op Danny Blind.

Blind blijft voorlopig aan als assistent van De Boer en hij verwacht veel zijn ‘rechterhand’ te hebben. Zo zal hij in beginsel nog voort borduren op het elftal dat door Martin Jol is gekneed. “Het is aannemelijk dat we niet veel gaan veranderen in de opstelling. Het is niet verstandig om nu al zo snel veel te wijzigen. Daarnaast heb ik nu veel aan Danny Blind. Hij kent deze selectie door en door.” Wel wilde De Boer bevestigen dat hij het 4-3-3 systeem altijd wilt hanteren. “We hebben misschien niet veel authentieke vleugelspelers, maar we kunnen de flanken wel bezet houden. Zo doet Barcelona het ook.”

In Milaan kan Ajax niet beschikken over de geblesseerden Kenneth Vermeer en Nicolás Lodeiro. Daarentegen is Luis Suárez wel weer inzetbaar die in de Nederlandse competities voorlopig geschorst is.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson; De Zeeuw, De Jong, Enoh; Sulejmani, El Hamdaoui en Suárez.  

quote: jasper
jammer had graag daley blind al gezien, vol lef hem gewoon linksachter zetten als statement tegen Jol! maar was ook te mooi om waar te zijn(A)
voor de rest jammer dat Mido er niet is
voor de rest niet echt verrassende namen.

Ben benieuwd wat ajax kan tegen ac milaan.

Als je zo’n jongen brengt tegen Milan van af de aftrap terwijl hij geen wedstrijd ritme heeft en al tijden niet meer met het eerste heeft gespeeld dan neem je mijn inziens te veel risico; als het mislukt daalt die jongen zijn zelfvertrouwen tot onder het nul punt..

Verder staat er nog best wat op het spel!

Opnemen in de selectie en rustig brengen in de competitie (rustig opbouwen). Dat zelfde geldt voor Ozbiliz, Jozefszoon, Bonevacia, Sneijder etc.

Laten we wel wezen mensen, jong Ajax draait op het moment voor geen meter. Als we de halve selectie van jong Ajax in het diepe gooien en opstellen dan gaan ze echt niet ineens de sterren van de hemel spelen..

Wees gerust, ik heb er vertrouwen in dat Frank die jonge jongens de kans gaat geven wanneer ze er klaar voor zijn.
 
[Bewerkt door Ares op 07-12-2010 om 23:27]

Reageren op dit bericht