Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 22 september 2012 17:58 – Bron: Ajaxinside

Na de midweekse teleurstelling in de Champions League moet Ajax zich weer richten op de competitie. Zondagmiddag wacht in het Kyocera Stadion de altijd lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Trainer Frank de Boer wierp vrijdagmiddag alvast een blik vooruit op het aankomende treffen met de Hagenezen.

Eerst ging het vizier nog even terug naar afgelopen dinsdag, waar de Amsterdammers vlak voor tijd het duel met Borussia Dortmund verloren. “Ik wil dat we ons eigen spel spelen. Dat deden we tegen Dortmund bij vlagen, maar dat kan en moet beter. We moeten laten zien dat we durf hebben. Na drie kansen van ons nam Dortmund het heft in handen en werden wij slordig. Daar profiteerde Dortmund van. Dat is doodzonde, omdat je zo hard hebt geknokt. Gelukkig heb ik ook genoeg positieve punten gezien waarmee we verder kunnen.”

Er was goed nieuws uit de ziekenboeg. Eyong Enoh is bijna weer terug op zijn oude niveau. “Hij doet weer mee met de partijvormen”, zei De Boer over de Afrikaan. “Hij is dus fit, maar moet nog wedstrijdfit worden. Met Nicolai Boilesen gaat het ook de goede kant op, alleen doet hij de partijvormen nog niet. Ik verwacht dat hij voor de Kerst wel speelminuten heeft gemaakt. Of dat in het eerste of bij Jong Ajax is, moeten we nog zien. We hebben alleen Kolbeinn Sigthórsson die lang uit de roulatie is.”

Daarnaast is er nog de discussie over de spitspositie. Normaal gesproken vervult Siem de Jong die positie, maar afgelopen dinsdag deed Ryan Babel dat en niet onverdienstelijk. “Ik bekijk per wedstrijd wie ik in de spits neerzet. Siem heeft dat het laatste half jaar goed ingevuld, we weten wat we aan hem hebben. Dinsdag hebben we gezien dat Ryan de spitspositie ook goed kan invullen.”

Ook voor de linksbackpositie zijn twee gelijkwaardige kandidaten. “Ik zie nu geen reden om Daley te wisselen, want hij doet het goed. Maar ik kijk per wedstrijd, want we spelen vijf wedstrijden in veertien dagen. Dan is het weleens goed om sommigen rust te geven. Dan is het fijn dat je niet in kwaliteit achteruit gaat, want met Mitchell Dijks hebben we ook iemand die het goed doet.”

Ook was de trainer kritisch op Christian Eriksen. “Dat moet beter dan hoe hij dinsdag speelde. Ik denk niet dat hij uit vorm is, maar we willen wel dat hij constanter wordt. We willen zien dat hij stappen maakt.”

Over ADO zei De Boer: “ADO heeft een goede seizoenstart. Sinds 1979 hebben ze het nog nooit zo goed gedaan. Ik denk dat het een heet middagje wordt. De supporters zijn al weken met de wedstrijd tegen Ajax bezig, dat zullen ze proberen op de spelers over te brengen. Wij proberen op de spelers over te brengen dat deze wedstrijden belangrijk zijn. Want je kan een leuke periode zo overboord gooien door een slecht resultaat. Je probeert een snaar te raken en het belang van zo’n duel in hun hoofd te krijgen.”

ADO – Ajax begint zondag om 12.30 uur.

Vermoedelijke opstelling:

 

Reageren op dit bericht