Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 26 september 2009 11:59 – Bron: Ajaxinside.nl

Morgen treft Martin Jol met zijn ploeg in de Amsterdam ArenA een oude bekende, ADO Den Haag. Jol begon en eindigde zijn professionele spelerscarrière bij Den Haag en speelde bijna driehonderd competitieduels voor de ploeg uit de residentie. “Ik vind het leuk,” aldus Jol op de persconferentie voorafgaand aan de ontmoeting tussen zijn oude club en zijn huidige elftal.

“Ik volg alle clubs waarbij ik heb gewerkt”, aldus Jol over de aanstaande opponent. “Deze trainer heeft ze nieuw leven ingebracht. Ik vind dat hij het dapper heeft gedaan. Hij is drie of vier duels voor het einde van de competitie vorig seizoen ingestapt en heeft ze erin gehouden. Daar waren we heel blij mee in ‘t Haagse. Met dezelfde jongens timmert hij nu aan de weg. ADO heeft weer een eigen gezicht gekregen.”

Wedstrijden tegen ADO gelden over het algemeen niet als gemakkelijke wedstrijden. Vooral op fysiek gebied hebben de Hagenezen veel in te brengen. De Amsterdammers zullen in eigen huis flink aan de bak moeten om de bezoekers in toom te houden.

Goed nieuws kwam er uit de ziekenboeg, Eyong Enoh is beschikbaar en vervangt de afgelopen vrijdag op de training geblesseerd geraakte Mitchell Donald. “Ik denk dat het meevalt, maar we moeten het afwachten.”

De krappe bekerzege donderdagavond op AGOVV op het matige kunstgrasveld heeft gelukkig voor de Ajacieden geen nieuwe schadegevallen opgeleverd. Dus kan Jol zijn sterkste elftal opstellen tegen de nummer zeven van de Eredivisie. Nu hopen dat het, voor de trainer, leuke affiche ook een leuke uitslag voor hem en de supporters oplevert. Er zullen geen supporters uit Den Haag aanwezig zijn.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; Enoh, Aissati, De Zeeuw, Emanuelson; Cvitanich en Suárez.  

Reageren op dit bericht