Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 04 juli 2009 12:10 – Bron: Ajaxinside.nl

Deze zaterdagmiddag staat Ajax’ tweede oefenwedstrijd op het programma ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2009/2010. Precies een week geleden won de ploeg van Martin Jol gemakkelijk met 1-10 van D.W.V. en het is nu aan Ajax Cape Town om het de Amsterdammers lastiger te maken dan de amateurs dat deden.

Martin Jol kijkt uit naar het duel en vindt niet dat een dergelijk lastige tegenstander te vroeg komt. “Nee”, sprak de oefenmeester duidelijk uit. “Vorige week hebben we tegen D.W.V. gespeeld en Ajax Cape Town is nou ook geen Atlético Madrid. Ajax heeft weliswaar eens van ze verloren en dat was vervelend, maar dat kan ook te maken hebben gehad met de vele wisselingen tijdens de wedstrijd”, aldus Jol.

Niet het gehele eerste elftal zal erbij zijn tegen de Zuid-Afrikaanse club. “Ik heb voor de wedstrijd zaterdag tegen Cape Town twintig spelers en twee keepers op de lijst gezet”, vertelt de trainer. “Naar De Lutte gaan 24 spelers en drie keepers mee. Sommigen blijven hier want in hun opbouw past het niet om een paar keer om zeven uur ’s ochtends te gaan trainen. Zij kunnen dan beter het programma van de Beloften volgen.”

Marco Bizot gaat mee als tweede doelman, omdat Kenneth Vermeer en Sergio Padt niet fit zijn. Ook heeft Jol weer plek voor Marvin Zeegelaar in zijn selectie. George Ogăraru, Jeffrey Sarpong, Mitchell Donald, Dennis Rommedahl, Albert Luque en Javier Martina zijn door Jol niet opgenomen in de selectie voor de wedstrijd tegen Ajax Cape Town. Urby Emanuelson zal naar alle waarschijnlijkheid de aanvoerder zijn.

De wedstrijd begint vanmiddag om 16:00 uur op het Sportcomplex De Toekomst. De volgende oefenwedstrijd zal al aanstaande dinsdag plaatsvinden tegen WKE. Die wedstrijd is al volledig uitverkocht.  

Reageren op dit bericht