Vrijdagavond neemt Ajax het om 21:15 uur op tegen Atlético Madrid in teken van het Amsterdam Tournament. Martin Jol heeft zijn doel voor het toernooi duidelijk gemaakt. “Het belangrijkste is dat het team ontwikkeling laat zien in deze wedstrijden”, vertelt de oefenmeester. “Dan denk ik dat we goed partij kunnen bieden. We nemen deze wedstrijden en dit toernooi heel serieus.”

Jol is dan ook niet van plan veel te rouleren zoals hij in eerdere oefenduels wel deed. “Veel spelers ga ik beide duels gebruiken.” De hoofdcoach heeft vertrouwen in goede resultaten. “Ajax is al vijf weken in voorbereiding. De andere teams korter, sommige zelfs pas twee weken. Hopelijk kan dat de doorslag geven. We hebben flink wat oefenwedstrijden gespeeld, waarvan de laatste twee tegen redelijk sterke clubs uit Engeland. Voor ons zijn de wedstrijden tegen Atlético en Benfica mooie tests om te kijken hoe we er voor staan.”

Jol kan tegen Atlético Madrid nog geen beroep doen op Gabri, Segio Padt en Jeroen Verhoeven. Allen kampen met blessures. Er zijn achttien spelers geselecteerd voor de wedstrijd tegen de Madrilenen, maar voor het tweede duel van zondagavond tegen Benfica mogen er nog wel wijzigingen worden doorgevoerd. Kersverse aankoop Timothée Atouba is nog niet van de partij tijdens het toernooi. “Hij is fit, maar nog niet fit genoeg”, zegt Jol. “Hij moet nog een beetje opgetraind worden Ik hoop dat hij volgende week weer gedeeltelijk mee kan doen.”  

Reageren op dit bericht