Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 23 december 2010 15:43 – Bron: Ajaxinside.nl

Het was even twijfelachtig dankzij het winterweer, maar vanavond gaat dan toch de achtste finale van de KNVB Beker gespeeld worden. Ajax ontmoet in de eigen Amsterdam Arena het Alkmaarse AZ. Inzet is natuurlijk een plek in de kwartfinales. Beide teams gaan na deze wedstrijd de winterstop in en zullen dus alles kunnen geven.

Opvallende afwezige is Mounir El Hamdaoui, die eerder deze week aangaf mentaal niet fit te zijn. De Marokkaanse spits werd door de opvolger van Martin Jol, Frank de Boer, tegen AC Milan op de bank gezet en sindsdien begonnen de problemen. El Hamdaoui meldde zich elke keer ziek af voor de wedstrijd, maar nu blijkt het om een mentale kwestie te gaan. Verder zijn de langdurig geblesseerden Kenneth Vermeer, Nicolás Lodeiro en Florian Jozefzoon nog altijd niet inzetbaar en aanvoerder Luis Suárez is geschorst.

Aan de eerste ontmoeting met de Alkmaarders dit seizoen hebben de Amsterdammers geen goede herinneringen. In het AFAS Stadion verloor de ploeg van toenmalig trainer Jol met 2-0. Toch kan Ajax terugkijken op een redelijke eerste seizoenshelft. De achterstand op koploper PSV is zes punten, waar Ajax nog één duel (De Klassieker tegen Feyenoord) tegoed heeft, en doet dus nog mee om het landskampioenschap. Bij winst op AZ vanavond is Ajax nog actief in het KNVB Beker-toernooi en ook in Europa bekeren de Amsterdammers vrolijk mee. Helaas niet meer in de Champions League, maar wel in de Europa League, waar het Belgische RSC Anderlecht de eerstvolgende tegenstander is.

Ajax – AZ begint vanavond om 20.45 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson; De Zeeuw, Eriksen, Enoh; Sulejmani, De Jong, Ebecilio.  

Reageren op dit bericht