Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 10 november 2010 22:55 – Bron: Ajaxinside.nl

Morgenavond speelt Ajax in de Amsterdam ArenA in de vierde ronde van het KNVB Bekertoernooi tegen BV Veendam. In de vorige ronde versloegen de Amsterdammers in eigen huis MVV met 5-0, terwijl Veendam na verlenging afrekende met Helmond Sport (2-1). Beide ploegen strijden donderdagavond in de Amsterdam ArenA om een plek bij de laatste zestien.

Trainer Martin Jol en keeper Maarten Stekelenburg blikten vanmiddag alvast vooruit. “Ploegen uit de eerste divisie moet je nooit onderschatten,” zei Jol doelend op de paar lastige bekerduels die Ajax vorig seizoen tegen AGOVV en FC Dordrecht beleefde. Tegen MVV ging het in de vorige bekerronde overigens wel eenvoudig. Over de topscorer van Veendam liet Jol zich ook nog even uit: “Ze hebben Michael de Leeuw. Die heeft vorig seizoen 25 doelpunten gemaakt.” Stekelenburg wil niet verliezen morgenavond. “Verliezen is altijd vervelend. Zeker als je thuis verliest. Maar we weten met zijn allen wat we kunnen. Daarom laten ons door niemand iets aanpraten.”

De doelpunten moeten morgenavond van Luis Suárez komen, aangezien spits Mounir El Hamdaoui vanwege een lichte blessure aan de kant zit. “Hij heeft vorig jaar vijftig goals gemaakt,” aldus Stekelenburg. “Ook dit seizoen heeft hij er alweer een aantal gemaakt. De laatste weken gaat het hem wat moeilijker af, maar het scoren komt heus wel weer terug bij hem. Op de training schiet hij in ieder geval alles binnen. Maar niet bij mij, gelukkig.”

Ook Gregory van der Wiel is morgenavond niet aanwezig. De rechtsback viel tegen ADO Den Haag (0-1 verlies) geblesseerd uit en neemt uit voorzorg plaats op de tribune. Ook de langer uitgeschakelde Nicolas Lodeiro (voet) en Kenneth Vermeer (hamstring) zijn er niet bij.

Ajax – BV Veendam begint morgen om 18.45 uur in de Amsterdam ArenA.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Alderweireld, Vertonghen, Ooijer, Anita; De Zeeuw, De Jong, Lindgren; Sulejmani, Suárez en Emanuelson.  

Mijn God waar is het arrogante ajax gehalte, gaan we nu al voorbeschouwen met “we hopen niet te verliezen” we moeten tegen veendam for christ sake! DE VRAAG IS NIET ÓF WE GAAN WINNEN MAAR MET HOEVEEL! (beetje jammer dus)

stekelenburg: “Op de training schiet hij in ieder geval alles binnen. Maar niet bij mij, gelukkig.”

Euhm dat zegt meer over de kwaliteit van de keepers dan die van Luis?

Bovendien vind ik de opstelling behoorlijk armoedig… als je dan met 4 verdedigers wilt spelen: andre eruit, toby centraal en dan n jeugdspelert rechtsachter (bv daley)

Ik vind dat je tegen bv veendam best wat meer aanvallend mag denken en met 3 verdedigers mag beginnen;

Maarten,
Toby, Jan, Andre

Rasmus
Micky Christiaan Urby
Siem

Luis Achmed

 
[Bewerkt door Divi op 11-11-2010 om 14:05]

Reageren op dit bericht