Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 oktober 2009 16:42 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax neemt het donderdagavond in de Europa League op tegen Dinamo Zagreb. Het derde groepsduel vindt plaats in de Amsterdam ArenA, maar Martin Jol wil Ajax in de underdog rol verplaatsen. “Iedereen zegt dat wij de favoriet zijn, maar dat is eigenlijk relatief. Ik denk dat Zagreb de beste ploeg heeft”, aldus de hoofdtrainer van Ajax. “Ze zijn al vier jaar achter elkaar landskampioen en nu staan ze zeven punten voor op de nummer twee. Eigenlijk zijn ze te sterk voor de competitie in Kroatië.”

Jol weet echter ook dat de Kroatische ploeg veranderd is ten opzichte van het Europese duel tussen Ajax en Dinamo Zagreb onder leiding van Henk ten Cate. “Het is niet meer zoals twee jaar geleden. De laatste jaren zijn er vele spelers weggegaan zoals Luka Modric en Vedran Corluka.” Onder andere door een doelpunt van Modric schakelde Zagreb Ajax uit in Europa. Één ding is er echter niet veranderd volgens Jol. “Ze schakelen snel om. Dat was twee jaar geleden ook al zo.”

De oefenmeester heeft in ieder geval vertrouwen dat Ajax gaat scoren. “Ik denk dat we twee keer zoveel doelpogingen hebben dan de nummer twee van de Eredivisie“, vertelt Jol. “In de Europa League behoren we ook tot de meest doelgerichte ploegen. En bij ons scoort iedereen. Zelfs de invallers”, aldus de Zuid-Hollander. “Hopelijk weten we er een paar te benutten. Want het is belangrijk dat we een goed resultaat halen.”

Jol kan tegen Dinamo Zagreb weer een beroep doen op Urby Emanuelson. De linkspoot keert terug van een schorsing. Timothée Atouba is buiten de selectie gelaten, omdat hij maandag te laat kwam bij Jong Ajax. “We hebben behoefte aan spelers die serieus met hun vak bezig zijn. Hij had wel bij de selectie gezeten als hij gewoon op tijd was geweest”, vertelt Jol. “Daarentegen is Bruno Silva weer in de selectie opgenomen. De Uruguayaan speelde maandagavond nog mee met Jong Ajax tegen Jong PSV.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson; Rommedahl, Enoh, De Zeeuw, Aissati; Suárez en Pantelic.  

Ja opstelling tijd dan maar weer.
okay 433 systeem ;

————–GK) stekeleburg.

RB) vdwiel, CD) Aldeweireld, CD) Vertongen, LB) Urby.

——–DM) Enoh,——— DM) De Zeeuw.

—————-AM) Aisatti

——–SSR) Suarez, CF) Marko, SSL) Sulejmani.

ja dit moet um worden, 4 – 1 voor AFCA !

Reageren op dit bericht