Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 03 december 2011 00:56 – Bron: Ajaxinside.nl

Vlak voor het belangrijke Champions League-duel tegen Real Madrid wacht Ajax eerst nog een wedstrijd in de Eredivisie. In de Amsterdam ArenA komt zaterdagavond Excelsior op bezoek. De Kralingers bezetten samen met VVV Venlo de laatste plek in de Eredivisie. Trainer Frank de Boer wierp een blik vooruit.

De Boer begon de persconferentie met het nieuws dat Gregory van der Wiel niet inzetbaar is. “We willen geen risico met hem nemen. Hij wordt klaargestoomd voor woensdag.” Woensdag speelt Ajax tegen Real Madrid. Derk Boerrigter gaat het duel sowieso missen; hij heeft nog teveel last van zijn rug. “Het gaat de goede kant op en dat geldt tevens voor Siem de Jong. Ik hoop dat ze hersteld zijn voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk volgende week. Met Dmitri Bulykin gaat het goed, hij traint weer op het veld. Nicolai Boilesen zit in de eindfase van zijn herstel, dus dat is ook prima.” André Ooijer en Kolbeinn Sigthórsson zullen volgens De Boer langer moeten wachten op een rentree.

Nicolás Lodeiro staat wederom in de spits tegen Excelsior. “Het is natuurlijk anders aanspelen dan bijvoorbeeld bij Dmitri Bulykin, maar we hebben laten zien dat we er goed mee overweg kunnen,” aldus De Boer. Over de tegenstander: “De laatste drie wedstrijden heeft Excelsior bewezen goed bezig te zijn door slechts één goal tegen te krijgen. Ze spelen in hele kleine ruimtes en laten niemand door. Wij moeten de drie punten pakken en hopelijk doen we dat door mooi spel, maar het is niet zo dat je er gemakkelijk overheen stapt.”

Nog vier wedstrijden resteert Ajax voor het begin van de winterstop. “Qua blessures in het elftal is de winterstop misschien goed, maar ik snak er niet naar. We voetballen nu vrij aardig, zijn dominanter en krijgen er steeds meer gevoel in. We boeken nu progressie.”

Ajax – Excelsior begint zondag om 20.45 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

 

Reageren op dit bericht