Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 30 oktober 2009 16:32 – Bron: Ajaxinside.nl

Zondagmiddag staat de wedstrijd van het jaar op het programma. Ajax neemt het dan in eigen huis op tegen Feyenoord, dat zonder eigen supporters naar de Amsterdam ArenA zal afreizen voor dé Klassieker. “Ik verheug me op deze wedstrijd en volgens mij de supporters ook”, zegt Martin Jol. “We moeten deze fans niet teleurstellen.” De wedstrijd begint zondagmiddag om 12:30 uur en staat onder leiding van Kevin Blom. Patrick Langkamp, Nicky Siebert en Ruud Bossen assisteren hem.

Jol is niet van plan zich aan Feyenoord aan te passen. “Wij spelen thuis en ik ga er niet vanuit dat Feyenoord zoveel sterker is dan wij”, zegt de oefenmeester. “Daarom passen wij ons niet aan. Het zegt me ook niets dat we nu iets minder vaak de nul houden dan eerder deze competitie. Sinds PSV hebben we niet meer verloren en als dat zo blijft ben ik tevreden”, aldus de oefenmeester die de kracht van Feyenoord kent. “Ze spelen graag vanuit een solide defensie. Dat doen ze veel beter dan vorig jaar. Alleen FC Utrecht heeft dit seizoen minder doelpunten tegen gekregen. Dat zegt toch wel iets.”

Ajax speelde donderdag nog tegen FC Dordrecht, terwijl Feyenoord dinsdag al voor de KNVB Beker speelde. De Rotterdammers hebben dus een langere voorbereiding op de Klassieker. “Ik hoop niet dat het zondag meespeelt”, zegt Jol. “Het is bovendien jammer dat wij donderdagavond tegen FC Dordrecht overuren hebben gemaakt. Daar zit je niet op te wachten”, aldus de hoofdtrainer van Ajax over de verlening die niet precies weet wat er zondag gaat gebeuren. “Wat ik voor een wedstrijd verwacht? Ja, dat weet ik toch niet? Het zal op en neer gaan. Net als een harmonica, haha. Nee, ik denk dat Feyenoord compact, een beetje teruggetrokken, speelt en dan zal counteren.”

Jol kan tegen Feyenoord geen beroep doen op de geblesseerden Ismaïl Aissati (bilspier) en Dennis Rommedahl (hamstring). Daarentegen keert Demy de Zeeuw weer terug in de selectie. “Hij had een verkeerd visje gegeten in een Schevenings restaurant, zei Demy tegen mij. Zondag is De Zeeuw er weer bij. Suarez, Sulejmani en Van der Wiel hadden wat pijntjes, maar dat is meestal zo als je veel wedstrijden achter elkaar speelt.” Alle drie de spelers zullen naar alle waarschijnlijkheid gewoon kunnen aantreden in de Amsterdam ArenA. “Maar Rommedahl is er dus niet bij, net zomin als Aissati.”

Ook Feyenoord kampt met de nodige afwezige spelers. Jonathan De Guzman en Dani Fernandez zijn geblesseerd, terwijl Sekou Cissé en Jon Dahl Tomasson een schorsing uitzitten.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; Sulejmani, De Zeeuw, Enoh, Emanuelson; Suárez en Pantelic.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Van Dijk; Leerdam, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; Bruins, Landzaat, El Ahmadi, Fer, Biseswar; Slory.  

Reageren op dit bericht