Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 02 oktober 2008 08:45 – Bron: Ajaxinside.nl

Vanavond vindt de return plaats tussen ‘ons aller Ajax’ en FK Borac. De winnaar zal zich plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Cup. Ajax won al met 1-4 in Servië, dus het lijkt voor Borac een haast onmogelijke opgave om de groepsfase te behalen. Om 20:30 zal de aftrap worden genomen en de beslissing vallen in de Amsterdam ArenA.

Marco van Basten is, ondanks de uitstekende uitgangspositie, op zijn hoede. “Het afgelopen seizoen is Ajax niet verder gekomen dan de eerste ronde”, refereert de oefenmeester naar de uitschakeling van Ajax vorig jaar tegen Dinamo Zagreb en Sparta Praag. “De 1-4 is een goed resultaat, maar er zijn wel eens gekkere dingen gebeurd.”

Vorige week stal Luis Suárez de show. Ondanks dat Ajax al zeker lijkt van de volgende ronde, wil Van Basten niks weten van een roulatiesysteem. “We moeten werken aan vastigheid. Door onze gekke voorbereiding, waarin wij veel spelers misten, kunnen we dit soort wedstrijden juist goed gebruiken. Vastigheid creëer je door veel in dezelfde samenstelling te spelen.”

Één wijziging is wél zeker. Maarten Stekelenburg heeft last van zijn schouder en wordt gespaard. Kenneth Vermeer zal daarmee zijn rentree in de basis maken. Sergio Padt zal vanavond als reservedoelman plaatsnemen op de bank. “Maarten Stekelenburg heeft nog te veel last van zijn schouder. Kenneth Vermeer zal dus keepen tegen Borac”, bevestigde Van Basten.

Ook Eyong Enoh mag weer rekenen op een basisplek. De Kameroener viel al in tegen Feyenoord, waarna hij in de wedstrijden tegen FC Utrecht en Vitesse in de basis begon. “Met hem in het team is het evenwicht veel beter dan voorheen. Hij is een frisse, jonge speler met een prima techniek. Bovendien is zijn instelling voorbeeldig”, aldus de oud-bondscoach.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Vermeer; Silva, Van der Wiel, Vermaelen, Schilder; Enoh, De Jong, Vertonghen; Suárez, Huntelaar en Sarpong.  

Reageren op dit bericht