Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 04 december 2010 13:49 – Bron: Ajaxinside.nl

Zaterdagavond neemt Ajax het in de Amsterdam ArenA op tegen de huidig nummer twaalf van de Eredivisie, N.E.C. De Amsterdammers zullen tegen de Nijmegenaren een einde moeten maken aan een negatieve reeks. Ajax heeft namelijk twee thuisduels op rij verloren zien gaan. “We willen er weer staan als groep”, is het duidelijke commentaar van Jan Vertonghen.

De voorbereiding op het duel tegen N.E.C. was anders dan de meeste voorbereidingen dit seizoen. Ajax was deze week namelijk gevrijwaard van doordeweekse verplichtingen. Dankzij de Champions League- en KNVB Beker-wedstrijden kampten de Ajacieden met een overvol programma. Vertonghen is blij met de rust die zijn team nu gegund is. “Voor mij is het wel lekker even rust te houden. Ik voel toch wel een beetje vermoeidheid.”

Vorig seizoen speelde Ajax tweemaal tegen N.E.C. in de eigen Amsterdam ArenA. Voor de competitie wonnen de Amsterdammers gemakkelijk, namelijk met 3-0. De doelpunten kwamen toen van Luis Suárez, Siem de Jong en Mitchell Donald. Het tweede treffen in eigen stadion ging de thuisploeg een stuk minder goed af. In een spannend kwartfinaleduel van het KNVB Beker-toernooi kwam er een verlenging aan te pas waar Ajax in eerste instantie zelfs op achterstand kwam, maar uiteindelijk vlak voor tijd twee keer wist te scoren en zich zo wist te plaatsen voor de halve finale. De doelpunten kwamen toen van Demy de Zeeuw, Toby Alderweireld en wederom De Jong.

Doelpuntenmaker aan de kant van N.E.C. is Björn Vleminckx. Met twaalf doelpunten is de Belg op dit moment zelfs de leider van het topscorersklassement in de Eredivisie. “Hij is een spits die altijd bezig is”, noemt Vertonghen één van de gevaarlijke eigenschappen van zijn ploeggenoot bij de Rode Duivels. “Hij is ook een beetje een mannetje in het veld en daarmee moet je kunnen omgaan. Ik kan het wel hebben en ken hem nu goed.”

Vertonghen heeft vertrouwen in de resterende wedstrijden voor de winterstop. “Ik denk dat we de komende wedstrijden wel kunnen winnen”, doelt hij verder op de ontmoetingen met Vitesse en Feyenoord. “Wij houden in elk geval het hoofd omhoog en als we dan in het spoor kunnen blijven van onze belangrijkste concurrenten en onze plek kunnen veiligstellen in de Europa League valt alles nog mee.”

Ajax – N.E.C. begint zaterdagavond om 18.45 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; De Zeeuw, De Jong, Enoh; Sulejmani, El Hamdaoui, Emanuelson.  

Reageren op dit bericht