Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 december 2009 15:31 – Bron: Ajaxinside.nl

Vrijdagavond neemt Ajax het voor de competitie op tegen NEC. In de Amsterdam ArenA zal om 20:45 uur de aftrap worden genomen. De ploeg van Martin Jol zal tegen de Nijmegenaren de 2-0 nederlaag van afgelopen zondag tegen FC Utrecht weer weg willen poetsen. Een overwinning lijkt noodzakelijk om niet volledig het kampioenschap te verspelen. Eric Braamhaar is door de KNVB aangesteld als leidsman. De arbiter wordt bijgestaan door Adriaan Inia, Richard Slot en Jochem Kamphuis.

Jol hoopt uiteraard een goed resultaat, ondanks het verlies van zondag. “Het is moeilijk te stellen hoe de nederlaag tegen FC Utrecht bij de spelers heeft doorgewerkt”, vertelt de oefenmeester tijdens het wekelijkse perspraatje. “Het was een domper, maar je moet verder en ik denk dat we redelijk gefocust zijn op NEC”, aldus een positieve verwachting van Jol. “De achterstand op FC Twente en PSV is inmiddels behoorlijk als je nog wat wilt bereiken, maar niet onoverkomelijk”, aldus de hoofdtrainer van Ajax over de kansen op het kampioenschap.

Jol zal tegen NEC moeten improviseren. Vurnon Anita en Eyong Enoh zijn geschorst. Daarnaast zijn Gabri en Timothée Atouba geblesseerd. “De meest logische vervanger voor Anita is Urby Emanuelson. Maar hij heeft niet de hele week mee kunnen trainen”, vertelt de oefenmeester. “Het is nog even afwachten, maar dat Urby vrijdagavond de linksback is, ligt het meest voor de hand.” Naar alle waarschijnlijkheid zal de plek van Enoh op het middenveld worden overgenomen door Mitchell Donald.

Ook ging Jol nog in op de verhalen dat Christian Eriksen bij de selectie zou komen. “Ik heb gezegd dat ik het zou kunnen overwegen als Siem de Jong en Ismaïl Aissati het niet zouden doen. Aissati is ook een speler in onwikkeling”, aldus de Zuid-Hollander die Eriksen schijnbaar nog niet in zijn selectie zal opnemen. “Ik wil wel A-junioren aan de A-selectie laten ruiken. Het zou kunnen dat Eriksen in de winterstop mee op trainingskamp gaat”, aldus Jol over het grote talent.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson; Donald, De Zeeuw, Aissati; Suárez, Pantelic en Sulejmani.  

Reageren op dit bericht