Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 juli 2010 20:24 – Bron: Ajaxinside.nl

Eindelijk is het dan zover. Het seizoen 2010/2011 gaat woensdagavond voor Ajax officieel van start met een wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. PAOK Saloniki zal om 20.45 uur de tegenstander zijn in de Amsterdam ArenA. Een week later staat de return op het programma, waarna duidelijk is welke club uitkomt in de vierde voorronde van het kampioenenbal. Martin Jol wil de Grieken absoluut niet onderschatten. “Het is een goed team, dat het vorig jaar zelfs heel goed heeft gedaan.”

“Vooral thuis is PAOK sterk”, gaat de oefenmeester verder. “Een goed collectief. Bovendien lieten ze afgelopen seizoen enkele ploegen in de competitie achter zich, die normaal gesproken vaak boven PAOK eindigden”, doelt Jol op onder meer Panathinaikos. De tegenstander van Ajax heeft pas deze week een trainer aangesteld als vervanger van de ontslagen Mario Beretta. “De nieuwe trainer speelt zijn eerste wedstrijd tegen ons. Kijken of dat een voor- of een nadeel voor ons is.”

Jol kan woensdagavond geen beroep doen op de geblesseerde Nicolás Lodeiro. De Uruguayaan raakte tijdens de kwartfinale van het WK geblesseerd aan zijn voet. Een andere tegenvaller voor de Amsterdammers is dat Mounir El Hamdaoui nog niet officieel Ajacied is en daarom niet zal spelen tegen de Grieken. Daarentegen zijn Gregory van der Wiel, Miralem Sulejmani en Urby Emanuelson volledig hersteld van hun kwetsuren. Verder zijn alle WK-gangers inzetbaar tijdens de belangrijke wedstrijd voor Ajax.

“We beseffen allemaal dat de Champions League enorm belangrijk is”, vertelt Jol tijdens de persconferentie. “Ook financieel natuurlijk. Daarbij wil ik gewoon heel graag weer Champions League spelen. En met mij de andere jongens. Ik hoop dat we woensdag in een volle ArenA spelen”, besluit de oefenmeester.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; De Zeeuw, De Jong, Enoh; Sarpong, Suárez en Emanuelson.  

Reageren op dit bericht