Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 22 november 2010 20:38 – Bron: Ajaxinside.nl

Dinsdagavond neemt Ajax het op tegen Real Madrid. Het is het op een-na-laatste duel in de groepsfase van de Champions League, en de Amsterdammers moeten minimaal een punt pakken. De Madrilenen zijn daarentegen al geplaatst voor de volgende ronde en hebben dan ook de punten minder hard nodig dan Ajax dat nog strijd voor ten minste de derde plaats in de groep. De kraker tussen beide voormalig winnaars van het kampioenenbal wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA en begint om 20.45 uur.

Tijdens de persconferentie werd er veel gesproken over het ‘bijt-incident’ van Luis Suárez ten opzichte van Otman Bakkal. Ook bij José Mourinho is die situatie niet onopgemerkt gebleven. De Portugees ziet Suárez niet een van zijn spelers bijten. “Hij zal dat niet letterlijk doen. We moeten wel oppassen dat Suárez ons niet figuurlijk bij de keel pakt. Hij is een heel goede speler”, spreekt de Portugees lovende woorden over de Uruguayaan. Aan de andere kant had Martin Jol ook lovende woorden over zijn collega. “Mourinho is een grote coach en een echte vakman. Ik heb vijf à zes keer tegen hem gespeeld. Hij haalt het maximale uit zijn ploeg en hij heeft bewezen dat hij de beste is in zijn vakgebied.”

Real Madrid moet het in Amsterdam zeker stellen zonder Gonzalo Higuaín, Sammi Khedira en Ricardo Carvalho. Grotere kansen dus voor Ajax? Jol denkt van niet. “Het maakt niet uit welke spelers op die posities spelen, ze hebben namelijk geweldige spelers”, waakt de oefenmeester alvast voor enige onderschatting. Ook Maarten Stekelenburg schoof aan tijdens het perspraatje. De doelman heeft vertrouwen in een goed resultaat. “We moeten genieten en voetballen”, vindt de eerste doelman van Oranje. “We zijn zeker niet kansloos. In Madrid hebben we niet gevoetbald. Het is duidelijk dat we het hier wel moeten doen”, aldus Stekelenburg.

Jol kan voor het Europese duel geen beroep doen op de langdurig uitgeschakelde Kenneth Vermeer en Nicolás Lodeiro. Ook is Florian Jozefzoon voorlopig niet inzetbaar door een beenblessure. Daarentegen keert André Ooijer terug van een schorsing, die hij uitzat tegen AJ Auxerre. Urby Emanuelson en Oleguer zijn tevens fit genoeg bevonden om in actie te kunnen komen. Beide Ajacieden waren zondag nog twijfelgevallen.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Ooijer, Vertonghen, Anita; Enoh, De Zeeuw, Lindgren; Suárez, El Hamdaoui en Emanuelson.  

Reageren op dit bericht