Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 november 2009 16:29 – Bron: Ajaxinside.nl

Bijna twee weken lang was een grote groep Ajacieden weg uit Amsterdam wegens interlandverplichtingen. Inmiddels heeft Martin Jol zijn selectie weer compleet en staat zondagmiddag sc Heerenveen voor de deur. In de Amsterdam ArenA wonnen de Friezen vorig seizoen nog met 0-1 dankzij een doelpunt van Danijel Pranjic die inmiddels is vertrokken. Roelof Luinge is de scheidsrechter. Hij wordt in de Amsterdam ArenA geassisteerd door Sander van Roekel en Berry Simons.

Tijdens het wekelijkse perspraatje kwam de tegenstander van aanstaande zondag amper aan bod. SC Heerenveen maakte het Ajax de afgelopen jaren in competitieverband vaak lastig, maar in de play-offs en de bekerduels waren de Amsterdammers vaak oppermachtig. De Friezen zijn de competitie slecht begonnen en draaiden lang onderin mee. Ook heeft er al een trainerswissel plaatsgevonden. Jan de Jonge nam al vroegtijdig het stokje over van Trond Sollied. Inmiddels heeft Heerenveen de weg naar boven gevonden en staat de ploeg elfde.

Jol kan zondag nog altijd geen beroep doen op de geblesseerden Dennis Rommedahl (enkel), Timothée Atouba (knie) en Siem de Jong (enkel). Wel aanwezig zijn Demy de Zeeuw en Marko Pantelic. Beide Ajacieden verlieten twee weken geleden tegen FC Twente nog geblesseerd het veld, maar zijn inmiddels weer fit verklaard. Voor Miralem Sulejmani heeft de wedstrijd toch iets extra’s. “Je moet het zo zien: Servië is mijn land en Ajax mijn club. Dan is iedere wedstrijd belangrijk en speciaal. Al is het natuurlijk wel leuk om tegen mijn oude club te spelen”, aldus de Serviër.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; Gabri, De Zeeuw, Enoh; Suárez, Pantelic en Emanuelson.  

Reageren op dit bericht