Geschreven door Maarten van Nijmegen – Uitgave: 26 juli 2009 17:37 – Bron: Ajaxinside.nl

Vanavond speelt Ajax, op de tweede en afsluitende dag van het Amsterdam Tournament, tegen de Portugese topclub Benfica. O Glorioso wonnen hun eerste duel vrij eenvoudig van Sunderland met 2-0, terwijl Ajax niet verder dan een 3-3 gelijkspel kwam tegen Atlético Madrid. De Portugezen staan eerste, slechts met één punt voorsprong op de Amsterdammers en Madrilenen.

De wedstrijd begint vanavond in de Amsterdam ArenA om 21.15 uur. Daarvoor speelt Atlético Madrid tegen Sunderland AFC.

In aanloop van de tweede wedstrijd heeft Martin Jol aangegeven dat Kenneth Vermeer zeker keept tegen Benfica. De doelman krijgt de kans, nadat Stekelenburg tegen Atlético Madrid de gehele wedstrijd tussen de palen stond.

Aankopen Thimothée Atouba en Demy de Zeeuw maken nog geen deel uit van de selectie van Martin Jol. De coach voert een aantal wijzigingen door ten opzichte van de wedstrijd tegen Atlético Madrid. Wielaert, Sno en Kennedy staan niet op de lijst, terwijl Lindgren, Van der Heijden en Zeegelaar wel hun opwachting maken. Ook Oleguer keert na een blessure terug. “Hij is pas net weer fit, maar zit zondag voor het duel met Benfica weer bij de selectie,” aldus Jol.

Of Jol vanavond weer met een 4-4-2 formatie begint is nog onduidelijk. De keuzeheer neigt daar tot nu toe wel naar. “Als je vleugelaanvallers hebt uit de categorie Marc Overmars en Finidi George, dan is de keuze snel gemaakt. Maar die zijn er nu nog niet,” zei de coach voorafgaand aan het toernooi.

Om aanvallend voetbal te stimuleren, tellen tijdens het Amsterdam Tournament doelpunten als punt. Doordat Ajax en Atlético beide drie maal scoorden, is de achterstand op Benfica beperkt gebleven tot één punt. Ajax heeft aan elke overwinning op de Portugezen dus genoeg om hen voorbij te streven, maar moet dan ook nog rekening houden met de Spanjaarden. Zelfs Sunderland is nog niet uitgeschakeld, maar zij moeten met grote cijfers van Atlético winnen om nog een kans te maken. Pieter Vink is vanavond de scheidsrechter bij Ajax – Benfica. Liesveld fluit de andere wedstrijd.

Stand Amsterdam Tournament
1. Benfica – 5
2. Ajax – 4
3. Atlético Madrid – 4
4. Sunderland – 0  

Reageren op dit bericht