Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 16 oktober 2009 17:47 – Bron: Ajax.nl

Na een periode van bijna twee weken vol interlands, gaat de Eredivisie weer van start. De eerste competitiewedstrijd van het weekend zal worden gespeeld in de Amsterdam ArenA tussen Ajax en Willem II. Vorig seizoen werd het nog 7-0 voor de Amsterdammers en Willem II staat er ook dit seizoen nog niet goed voor. Ze bezetten de zeventiende plek. De wedstrijd staat onder leiding van Pol van Boekel. Angelo Boonman, Wijnand Rutgers en Mario Diks assisteren hem.

Tijdens de persconferentie kwam de wedstrijd tegen Willem II amper aan bod. Ajax wacht namelijk een lastige reeks, na het duel met de Tilburgers. Dinamo Zagreb, AZ, Feyenoord, weer Dinamo Zagreb en FC Twente zijn dan de opeenvolgende tegenstanders van de Amsterdammers. Martin Jol zal op bepaalde plekken veel moeten rouleren. “Zes of zeven spelers zijn zeker, de rest moet knokken voor zijn plek. We kijken daarbij ook naar de ontwikkeling die een speler doormaakt. Als ‘gasten’ laten zien dat ze er in horen te staan, dan staan ze er ook in.”

Één van de spelers die een moeilijk seizoen doormaakt is Miralem Sulejmani. Jol heeft echter wel vertrouwen in de Serviër. “Hij is een diamantje die dingen heel goed beheerst”, vertelt de oefenmeester. “Miralem moet eigenlijk ook veel spelen, dan leert hij het meest. En hij kan ook veel leren; bijvoorbeeld meer combineren. Daarbij kan hij ook leren om zijn kwaliteiten er meer uit te laten komen. Hij is een fantastische speler die stapjes moet maken”, aldus Jol.

Tegen Willem II keert Gabri na maandenlang blessureleed weer terug in de selectie. De Spanjaard speelde al mee met Jong Ajax, maar zal nog geen basisplek krijgen. Op de plek van de geschorste Urby Emanuelson zal naar alle waarschijnlijkheid Timothée Atouba zijn opwachting maken. Of Jol over een scherpe Luis Suárez kan beschikken, weet de oefenmeester nog niet. De Uruguayaan maakte een lange reis door en keerde vrijdag pas terug. “Ik hoop hem morgen gewoon op te stellen”, aldus Jol.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Atouba; Rommedahl, De Zeeuw, Enoh, Aissati; Pantelic en Suárez.  

Reageren op dit bericht