Voorbeschouwing: Ajax gehavend tegen Heracles

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 16 oktober 2015 16:36 – Bron: Ajax.nl

1438628472

Ajax hervat zaterdagavond na een periode van interlands de competitie tegen Heracles. De laatste competitiewedstrijd ging verloren tegen concurrent PSV. “Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Die was matig tot zeer slecht. Dat beseffen wij allemaal. Ik denk dat het een incident was”, blikt Frank de Boer vrijdagmiddag terug tijdens de persconferentie. Die wedstrijd heeft het zelfvertrouwen niet gebroken. “Er zijn genoeg aanknopingspunten om aan te nemen dat we er goed doorheen gaan komen.”

Het ging tijdens het wekelijkse perspraatje voornamelijk over de selectie die De Boer tot zijn beschikking heeft. Zo zijn Jasper Cillessen, Arek Milik en Thulani Serero nog niet van de partij. Zij worden gespaard. “Die jongens hebben kleine klachten, geen zware blessures. Maar we willen geen risico nemen. De kans dat ze donderdag tegen Fenerbahçe wel aanwezig zijn, is vrij groot. Er komt een periode aan met veel wedstrijden tegen goede tegenstanders. We hebben iedereen keihard nodig. Ik denk dat we een goede selectie hebben die dat kan opvangen.”

Door het ontbreken van Cillessen krijgt Diederik Boer weer eens speeltijd. “Diederik doet het heel goed en is een fantastische prof. Het is voor hem een mooie mogelijkheid om te laten zien dat hij veel waarde heeft. Hij weet zijn rol in de selectie. Hij is achter Jasper (Cillessen) tweede man. Ondanks dat hij weinig speelt, geeft hij iedere training volle bak. We weten dat Diederik genoeg kwaliteit(en) heeft om Jasper te vervangen. Dat bewijst-ie wekelijks.”

Ajax zit tegen Heracles ook met een spitsenprobleem. Milik is niet fit en Yaya Sanogo is pas net terug van een blessure. Daarom zal De Boer een beroep moeten doen op bijvoorbeeld Davy Klaassen of Lasse Schöne. Maar ook Anwar El Ghazi is een optie. “Hij heeft dit seizoen een heel goede wedstrijd in de spits gespeeld, toen wij met tien man tegen Jablonec stonden. Dat vulde hij prima in. Al kreeg hij ook de ruimte die hij graag wil met zijn snelheid en kracht. Anwar heeft in de A1 ook vaak in de spits gespeeld.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Boer; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Fischer, Gudelj; El Ghazi, Klaassen en Younes.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.