Voorbeschouwing: Ajax moet veel strijd leveren

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 13 februari 2016 11:50 – Bron: Ajax.nl

Voorbeschouwing Ajax Moet Veel Strijd Leveren

Ajax neemt het zondagmiddag om 12.30 uur op tegen FC Groningen. De Amsterdammers boekten vorige week een mooie 2-1 zege op Feyenoord en Frank de Boer hoopt dat zijn ploeg die lijn kan voortzetten. Niet alleen zondag tegen Groningen, maar ook de rest van het seizoen. “De eerste test tegen Feyenoord verliep goed. Hopelijk geeft ons dit een positieve boost. Met dit team kunnen we kampioen worden”, stelt hij tijdens de wekelijkse persconferentie.

De Boer verwacht een lastige wedstrijd in de Euroborg. “Groningen is een goed voetballend team, dat ook opportunistisch kan spelen en vaak goede spelers heeft”, analyseert hij de tegenstander van het weekend. “Tegen Ajax kunnen tegenstanders vaak wat extra’s.” En volgens de hoofdtrainer van de Amsterdammers zal het een écht gevecht gaan worden. “Ik verwacht dat het veld na de hevige regenval geen biljartlaken zal zijn. Er zal veel strijd geleverd moeten worden. Dat beseffen we ons.”

Ajax kan tegen Groningen niet beschikken over Kenny Tete en Jaïro Riedewald, die beiden geblesseerd zijn. Tegen Feyenoord waren Mike van der Hoorn en Nick Viergever hun vervangers. “Er zal niet veel veranderen”, verklapt De Boer over zijn opstelling. “Ik vind dat ze allemaal een goed signaal hebben afgegeven. Niet alleen Nick, maar ook Mike van der Hoorn en Joël Veltman als rechtsachter. Het zag er gewoon goed uit.” Of Lasse Schöne ook speelt, laat hij in het midden. Ik kijk altijd of een speler in vorm is en wat het team nodig heeft. Soms heb je ook meer een echte buitenspeler met snelheid nodig. Dat bekijk ik per wedstrijd.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schöne, El Ghazi en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.