Voorbeschouwing: Ajax op bezoek bij ‘Ajax II’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 14 augustus 2015 19:48 – Bron: Ajax.nl

1438628472

Ajax speelt zaterdagavond haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Willem II komt op bezoek in de Amsterdam ArenA, een team dat vol zit moet oud-Ajacieden en spelers die nog onder contract staan in Amsterdam. Lesley de Sa, Ruben Ligeon, Richairo Zivkovic, Terrel Ondaan en Dico Koppers staan momenteel allemaal onder contract in Tilburg. Drie daarvan op huurbasis. De Boer legt uit. “Je kijkt ook naar de speelstijl. Willem II leunt niet naar achter, maar wil graag naar voren. Op deze manier vang je twee vliegen in één klap. Ze zijn voor niets het ‘Ajax van het zuiden’.”

Tijdens de persconferentie werd er voornamelijk ingegaan op de ontwikkeling van een aantal Ajacieden, waaronder Vaclav Cerny. De 17-jarige linksbuiten kan zaterdag zijn debuut maken in het eerste elftal. “We zijn geen liefdadigheidsinstelling. Als ik denk dat ik hem nodig heb, komt-ie erin. Zijn debuut komt vanzelf. Is het morgen niet, dan wel een andere keer. Vaclav is een echte buitenspeler en maakt een goede indruk bij Jong Ajax. Ik ken hem al een tijdje. Hij is mee geweest op trainingskamp naar Oostenrijk met een aantal andere jonge jongens. Het zijn fantastische jongens om mee te werken. Ze zijn leergierig, willen zich elke dag verbeteren, maar kennen ook hun plek.”

De reden dat Cerny bij de selectie is gehaald, heeft naast zijn talent ook te maken met het ontbreken van Viktor Fischer en Amin Younes. Het tweetal zal maandag ieder 45 minuten spelen bij Jong Ajax. Mike van der Hoorn is ten opzichte van de selectie tegen AZ gepasseerd. Anwar El Ghazi is volledig hersteld van zijn bilspierblessure. Daar is De Boer blij mee. “Anwar is bedreven in alles wat-ie doet. Hij wilt zich altijd profileren in wedstrijden en doelpunten maken. Dat is een kwaliteit. Soms moet hij nog wel betere keuzes maken, maar dat is inherent aan jong zijn.”

Ajax – Willem II begint zaterdagavond om 20.15 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik en Sinkgraven.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.