Voorbeschouwing: Ajax wacht heet middagje in Den Haag

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 16 januari 2016 09:25 – Bron: Ajaxinside.nl

1438628472

Zondagmiddag hervat Ajax de competitie weer. De tweede seizoenshelft begint voor de Amsterdammers meteen met een traditioneel lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Frank de Boer weet dat zijn ploeg meteen vol op aan de bak kan. ”We weten allemaal dat het voor ADO Den Haag de wedstrijd van het jaar is”, aldus De Boer op de persconferentie. ”Je hoeft alleen maar de interviews te lezen om te weten dat het zondag om half 1 oorlog is. Daar hebben we ons ook op voorbereid. Het is in ieder geval een mooi affiche.”

Daar komt nog bij dat Ajax in het Kyocera Stadion zonder de geblesseerde aanvoerder Davy Klaassen zal moeten aantreden. ”Hij is een motivator en niet voor niets aanvoerder. Ook is hij een leider van het team en een verlengstuk van de trainer. Als je drie dingen vertelt hoe we willen spelen, begrijpt-ie het direct. Dat is voetbalintelligentie.”

Ajax bereidde zich in het Turkse Belek voor op de tweedes seizoenshelft. Frank de Boer blikte tevreden terug op het trainingskamp. ”We hebben eigenlijk één training door donder en bliksem niet kunnen doen. Dat was geen ramp. We hebben dat gedeeltelijk op kunnen lossen door binnen krachttraining te doen. De spelers staan er goed voor en hebben volgens mij hartstikke veel zin in het tweede deel van het seizoen.”

Twee kandidaten om de plek van Klaassen over te nemen zijn Daley Sinkgraven en Donny van de Beek. De Boer wilde nog niet zeggen wie van het tweetal Klassen zal vervangen. ”We hebben het teruggekeken en alleen het eerste kwartier en de laatste tien minuten waren van onze kant niet goed. De rest wel. Ook over Daley en Donny was ik tevreden. Je moet niet vergeten dat het voor Daley de eerste wedstrijd na zijn operatie was. Tegen een goede tegenstander bovendien.”

Ook kwam de ontwikkeling van Riechedly Bazoer nog even te spraken. De Ajax-trainer sprak lovende woorden over het supertalent. ”Het is supersnel gegaan. Riechedly heeft ook ongelooflijk veel talent”, aldus De Boer. ”Al zijn er ook nog genoeg verbeterpunten. Hij moet meer goals gaan scoren. Op zoek gaan naar doelpunten is ook niet de bedoeling, maar als er een voorzet komt, moet hij weten dat hij in de buurt moet zijn. Met Christian Eriksen zijn we daar in het verleden ook mee aan de slag gegaan. Die leverde vervolgens binnen een seizoen acht goals en vijftien assists. Riededly is pas eerstejaars senior. Hij heeft de tijd, maar weet waar hij aan moet werken.”

Hoe ADO Ajax zal bestrijden is ook voor De Boer nog een raadsel. ”Gaan ze volle druk geven of net als Utrecht afwachten? Dat weet je niet. ADO heeft de eerste seizoenshelft een goede en een minder goede periode gehad. Per toeval zijn ze eigenlijk op 4-4-2 uitgekomen. Ze kregen een rode kaart en gingen toen 4-4-1 spelen. Dat ging goed. Door de blessure van Mike Havenaar zijn ze vervolgens met vier middenvelders blijven spelen. Vervolgens wonnen ze met 0-4 bij Heerenveen. Waarschijnlijk blijven ze daarop voortborduren.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Sinkgraven, Gudelj; Younes, Milik en Fischer.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.