Voorbeschouwing: Ajax wil sterke competitiestart vervolg geven in Enschede

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 11 september 2015 17:05 – Bron: Ajaxinside.nl

1438628472

Komend weekend wordt de competitie weer hervat. Na een weekje zonder Eredivisievoetbal door interlands, wacht voor Ajax zaterdag de confrontatie met het geplaagde FC Twente in Enschede. Ondanks de slechte resultaten van de laatste tijd, is Frank de Boer op zijn hoede voor de Tukkers. ”Als je sec naar het materiaal kijkt, heeft Twente gewoon een heel goede selectie. Ze zullen vanzelf punten gaan pakken, maar wij moeten zorgen dat het omslagpunt niet tegen ons komt”, aldus De Boer op de persconferentie.

Ajax wil de goede competitiestart een vervolg geven na de interlandbreak. ”We hadden een goed momentum. Het liefst ga je in één vloeiende beweging door. Dat ritme moeten we weer zien op te pakken. Aan de andere kant kunnen de jongens in twee weken tijd ook weer niet veel vergeten zijn.”

In de interlandperiode kwamen er drie Ajacieden in actie namens Oranje. Jaïro Riedewald debuteerde. ”Iemand als Jasper Cillessen, een vaste kracht, komt natuurlijk anders binnen dan Jairo Riedewald. Jairo mag trots zijn op zijn debuut, en kan terugkijken op een redelijke wedstrijd. Keeperstrainer Carlo L’Ami heeft geprobeerd het hoofd van Jasper schoon te maken. Jasper kennende zal-ie daar wel goed mee omgaan.”

Ook Kenny Tete was opgeroepen, maar kwam niet in actie. ”Over Kenny Tete kun je weinig zeggen. Die heeft goed kunnen trainen en veel kunnen ervaren”, aldus de Ajax-tainer. ”En Davy Klaassen was blij dat hij basisspeler was. Het is voor die jongens lekker om weer terug bij Ajax te zijn. Het draait hier toch iets beter dan bij het Nederlands elftal.”

Frank de Boer was als voetballiefhebber ontdaan over de resultaten van Oranje. ”Ik ben geschrokken en teleurgesteld. Het Nederlands elftal hoort thuis op het EK. Het zou doodzonde zijn als deze lichting geen groot toernooi gaat spelen. Dat is slecht voor het Nederlandse voetbal en slecht voor de ontwikkeling van de spelers.”

Dan over de wedstrijd. In de Grolsch Veste zal Ajax het moeten stellen zonder Mitchell Dijks. ”Ik kijk naar het beste team. Het kan zijn dat Jairo linksback gaat spelen, maar het kan ook Viergever worden. Beiden kunnen zowel centraal achterin als linksback goed uit de voeten.”

De voorkeur van Viergever gaat uit naar centrale verdediger. ”Maar datzelfde geldt voor Jairo”, aldus De Boer. ”Als Jairo het voor het zeggen zou hebben, zou die zichzelf waarschijnlijk als linker centrale verdediger opstellen. Hetzelfde geldt voor Nick, maar ook voor Daley Sinkgraven. Als Daley kon kiezen tussen linksbuiten en het middenveld, zou die voor het middenveld kiezen. Omdat hij zich daar lekkerder voelt. Maar als je een goede speler bent, vul je het op je eigen manier in.”

Ajax heeft uit vier wedstrijden de volle mep en nog geen goal tegen. De Boer hoopt dat zijn ploeg zaterdag de goede competitiestart een vervolg kan geven. ”We moeten altijd naar onszelf kijken. In goeden doen hebben wij een heel goede selectie en hoeven we voor niemand bang te zijn. We moeten zorgen dat de basis altijd goed is. Dat we naast onze creativiteit ook kunnen terugvallen op afspraken.”

Tot slot ging het nog over Yaya Sanogo. De huurling van Arsenal kon in zijn beginperiode bij Ajax nog niet echt potten breken. De Boer heeft echter vertrouwen in de Fransman. ”Hij zit steeds beter in zijn vel. Dat hij beter moet, weet hij ook. Maar over zijn bereidwilligheid heb ik niets te klagen. Yaya kan iets extra’s brengen. Hij heeft lengte en kan een goed aanspeelpunt zijn.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Viergever, Riedewald; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Miik en Sinkgraven.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.