Voorbeschouwing: Ajax zoekt nog naar balans

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 25 juli 2016 21:12 – Bron: Ajaxinside.nl

1467968342

Voor Ajax begint dinsdagavond het voetbalseizoen officieel. De Amsterdammers nemen het in derde voorronde van de Champions League op tegen PAOK Saloniki. Zes jaar geleden wist Ajax de Grieken uit te schakelen in diezelfde ronde. Het belang van de tweestrijd is groot, maar Bosz is ambitieus. “Ik hoop niet dat dit de belangrijkste wedstrijd is, maar dat die nog gaat volgen later in het seizoen. Het doel is natuurlijk om een ronde verder te komen.”

Indien Ajax zich uiteindelijk plaatst voor de groepsfase van de Champions League, levert dat zo’n zestien miljoen euro op. Daarvoor moet het eerst de stugge Grieken verslaan. “We hebben ze bekeken tegen Twente, maar ook recentelijk tegen Limassol. Daarbij kijk je naar de manier van spelen, maar ook naar individuele voetballers. Ik denk niet dat ze verrassingen voor ons hebben. We hebben de ploeg voorbereid en over PAOK gesproken, maar ook weer niet teveel. We moeten naar onszelf kijken.”

Mede door het ontbreken van Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj, is het in de opstelling nog puzzelen geblazen voor Bosz. “Het is nog wat zoeken naar de balans. Over het algemeen zorgt het middenveld daar voor. Daarin worden we nu enigszins beperkt omdat we door de schorsing van Neno (Gudelj) en de blessure van Bazoer niet kunnen beschikken over twee spelers die daar zouden kunnen spelen. We gaan kijken hoe we dat gaan inrichten met de spelers die we tot onze beschikking hebben.”

De Grieken hebben zich ook goed voorbereid op het duel met Ajax. “We kennen iedereen. Het is en kwalitatief goed team, dat één tegen één heel sterk is, maar daar kunnen wij goed op anticiperen. Ze gaan ons waarschijnlijk meteen onder druk zetten, daar moeten wij goed mee om zien te gaan”, stelt hoofdtrainer Vladimir Ivic in aanloop naar de confrontatie. “Het is belangrijk dat we geconcentreerd spelen en er met zijn allen voor gaan. Net als Ajax hebben we een korte voorbereiding gehad, maar we zijn er klaar voor.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Van de Beek, Sinkgraven, Klaassen; El Ghazi, Dolberg en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.