Voorbeschouwing: ‘Alleen Roda telt op dit moment’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 augustus 2016 20:12 – Bron: Ajaxinside.nl

1467968342

Ajax speelt zaterdagavond haar eerste competitiewedstrijd voor eigen publiek. De Amsterdammers nemen het, na de 1-3 zege bij Sparta, op tegen het Roda JC van oud-Ajacied Yannis Anastasiou. De wedstrijd tegen de Limburgers is een generale voor het treffen met FK Rostov volgende week. Al is Peter Bosz daar totaal niet mee bezig. “Ik heb met nog geen woord over Rostov gesproken. Eigenlijk wil ik het er niet over hebben. Alleen Roda telt op dit moment.”

Ajax heeft intussen drie officiële wedstrijden achter de rug, waarin duidelijk is te zien dat het elftal verder naar voren speelt dan voorheen. Tevreden over het vertoonde spel is Bosz echter nog niet. “De intentie is duidelijk en we maken stappen, maar we hebben het nog niet naar volle tevredenheid in wedstrijden kunnen uitvoeren. Dit Ajax is nog niet zo ver qua spelopvatting als Vitesse destijds. De spelers wisten toen precies wat ze moesten doen.”

De hoofdtrainer van Ajax lijkt in ieder geval weer een beroep te kunnen doen op Amin Younes. De Duitser moest de afgelopen twee duels laten schieten wegens een liesblessure. “Als het vrijdag tijdens de training weer goed gaat, neem ik hem op in de wedstrijdselectie. Hij heeft vandaag alles meegedaan, op een nat veld. Als zijn lichaam dit goed doorstaat, durf ik hem wel fit te verklaren”, aldus Bosz die niet kan beschikken over de geschorste Joël Veltman.

Over de opstelling liet Bosz niks los, maar het lijkt duidelijk dat Mateo Cassierra weer de voorkeur krijgt in de spits boven Kasper Dolberg. “Mateo heeft vanaf het moment dat hij arriveerde een heel volwassen indruk gemaakt. Hij is balvast, maakt logische keuzes en scoort doelpunten. Dat laatste is voor een spits natuurlijk belangrijk. En als hij op de training tegen fysiek sterke jongens staat en schoppen krijgt, staat hij op en wordt hij niet afgeschrikt. Dat vind ik knap.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Westermann, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Cassierra en Sinkgraven  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.