Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 01 oktober 2009 00:38 – Bron: Ajaxinside.nl

Donderdagavond staat de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League op het programma. Ajax zal het dan moeten opnemen tegen RSC Anderlecht, volgens Martin Jol een leuke tegenstander. “Anderlecht – Ajax is een geweldig affiche. Het is een wedstrijd tussen twee traditierijke clubs, die heel groot zijn geweest”, aldus de oefenmeester. De wedstrijd wordt gespeeld in het Constant Vanden Stock stadion. De aftrap zal om 21:05 uur worden genomen.

Ajax speelde twee weken geleden in eigen huis met 0-0 gelijk tegen FC Timisoara. Daarentegen won Anderlecht wel met 2-0 van Dinamo Zagreb. “Anderlecht heeft het in de eerste groepswedstrijd erg goed gedaan en gaat nu aan kop in de groep”, weet Jol te vertellen. “Hoe ik verwacht dat Anderlecht ons tegemoet zal treden? Anderlecht is een club die thuis heel sterk is. Ze zullen ook niet afwachten en kijken wat wij doen. Wij zijn gewend om op winst te spelen en ik verwacht dat ook zij initiatief nemen”, aldus de oefenmeester die geen favoriet ziet. “Beide clubs zijn aan elkaar gewaagd. Ik kijk in ieder geval erg naar de wedstrijd uit.”

Bij Anderlecht zijn de oud-Ajacieden Jelle van Damme en Mbark Boussoufa actief, maar de ogen zijn de afgelopen weken vooral gericht op Romelu Lukalu. Een zestienjarige aanvaller die nu al uitblinkt in het eerste elftal. “Ik had het idee dat hij al 25 jaar oud was, toen ik hem op beelden aan het werk zag”, zegt Jol. “Hij is een sterke speler. Daarnaast heeft Anderlecht meer sterke punten. De opkomende backs zijn gevaarlijk en Anderlecht is een ploeg met uitblinkers, maar ook een elftal met teamspelers.”

Jol kan tegen de Belgen in ieder geval beschikken over een bijna volledig fitte selectie. Enkel Gabri is nog niet wedstrijdfit. Ook zit Miralem Sulejmani weer bij de selectie. De Servische aanvaller blonk afgelopen week nog uit met Jong Ajax door één keer te scoren en twee assists te geven.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson; Rommedahl, De Zeeuw, Enoh, Aissati; Cvitanich en Suárez.  

Reageren op dit bericht