Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 oktober 2009 15:14 – Bron: Ajax.nl

Ajax neemt het zondagmiddag in Alkmaar op tegen AZ. Na de 2-1 overwinning op Dinamo Zagreb zullen de Amsterdammers met vertrouwen afreizen naar het stadion van AZ. Echter zal de ploeg van Ronald Koeman ook een extra boost hebben gekregen na het knappe 1-1 gelijke spel in de Champions League tegen Arsenal. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van Bas Nijhuis. Coen Droste, Wilco Lobbert en Maarten Ketting assisteren hem.

Volgens verschillende media is voor AZ de confrontatie met Ajax de wedstrijd van het jaar. Martin Jol denkt daar anders over. “AZ is wel de kampioen. Ik geloof niet dat het voor hun dé wedstrijd van het jaar is. Maar ik zal eens navraag doen bij Marcel Brands of dat wel zo is”, zegt de oefenmeester die wel uitkijkt naar het duel. “De wedstrijd tegen AZ leeft bij ons ook. AZ heeft eerder dan wij in Europees verband gespeeld en hebben dus iets langer om zich voor te bereiden, maar ik denk niet dat de beleving bij een van beide partijen anders is dan voor de ander.”

Ondanks de relatief lage notering van AZ, de ploeg staat zesde en heeft al acht punten achterstand op Ajax, waakt Jol voor onderschatting. “Ik zie AZ als dezelfde ploeg als vorig jaar. Een goed team met daarboven nog specifieke kwaliteiten als de balvastheid van Dembélé, het scorend vermogen van Mounir El Hamdaoui en het voetballend vermogen van Maarten Martens. Ze zijn daar vorig jaar kampioen mee geworden en hebben dus nog steeds een goed team.”

De hoofdtrainer van Ajax kan tegen AZ over een bijna geheel fitte selectie beschikken. Wel zijn er twee twijfelgevallen. “Ismaïl Aissati heeft last van een bilspier en ook Gregory van der Wiel heeft een pijntje”, vertelt de Zuid-Hollander. “We moeten afwachten hoe het morgen met ze gaat.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; Sulejmani, De Zeeuw, Enoh, Emanuelson; Pantelic en Suárez.  

Reageren op dit bericht