Voorbeschouwing: ‘AZ kleine broertje van Ajax’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 26 februari 2016 17:21 – Bron: Ajaxinside.nl

Voorbeschouwing Az Kleine Broertje Van

Zondagmiddag staat Ajax – AZ op het programma. De nummer twee tegen de nummer drie. De ploeg van John van den Brom verkeert in bloedvorm en verloor nog geen competitieduel in 2016. Ajax krijgt daarentegen veel kritiek te verduren op het spel, maar lijkt langzaamaan haar juiste vorm terug te vinden. “Het is vooral een Noord-Hollandse derby. AZ heeft gewoon alles goed op orde, zowel met de jeugd als het eerste en is op de deur aan het kloppen. Maar hopelijk gaat het grote broertje zondag winnen”, aldus Frank de Boer tijdens de persconferentie.

De Boer is onder de indruk van het spel van de Alkmaarders. “De schwung zit er goed in. Ze hebben misschien wat geluk gehad met de manier waarop de puzzel is gevallen, door blessures en mensen die zijn weggegaan, maar het klopt gewoon op het moment. Ik kan me voorstellen dat het publiek het leuk vindt om naar te kijken. AZ wacht niet af, maar probeert te domineren en heeft aanvallende intenties.” Ook is hij lovend over trainer John van den Brom, mogelijk toekomstig trainer van Ajax? “Overal waar John heeft getraind, zie je de lijn van Ajax terug. Zijn teams proberen altijd vanuit een bepaalde gedachte te spelen. Die heeft vaak veel raakvlakken met Ajax.”

Ajax kan tegen AZ nog altijd niet beschikken over de langdurig uitgeschakelde Kenny Tete en Jairo Riedewald. Ook Daley Sinkgraven is nog niet inzetbaar. Positief is de terugkeer van Mike van der Hoorn die vorige week tegen Excelsior een wedstrijd schorsing uitzat. De Boer wilde wederom weinig kwijt over de opstelling. Ook niet of Arek Milik weer in de basis begint. “Ik kijk altijd naar hoe we het beste rendement kunnen halen. Soms is dat met Milik en soms zonder hem. Kijk, wij hebben geen elf goede spelers, maar vijftien of zestien. Dat houdt iedereen scherp. Bovendien weten wisselspelers zo dat als ze hun best doen ze vanzelf een keer de kans krijgen.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.