Voorbeschouwing: ‘Belangrijkste wedstrijd van ’t seizoen’

1379441516

Voor Ajax begint woensdagavond om 21.05 uur officieel het nieuwe seizoen. De Amsterdammers spelen in de derde voorronde Champions League tegen Rapid Wien in Oostenrijk. Frank de Boer blikte dinsdagavond vooruit op de wedstrijd en schuift het belang van de wedstrijd niet onder stoelen of banken Sterker: “Dit is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers tijdens de persconferentie in het Ernst Happel Stadion.

Het is een stadion waar De Boer veel goede herinneringen aan heeft, door het winnen van de Champions League in 1995. “Tijdens de rit naar het stadion hebben we met elkaar even over de mooie momenten van toen gesproken. Als speler zat ik destijds echt in een soort ‘tunnel’ richting die finale. Daardoor herinner ik me er eigenlijk nog weinig van. Alleen het moment dat ik de beker optilde staat me nog helder voor de geest. Ik zou willen dat ik even terug in de tijd kon om dat moment opnieuw te beleven.”

Intussen zijn we twintig jaar verder en is het aan Ajax om opnieuw succes te boeken. Dat moet gebeuren zonder de geschorste Mike van der Hoorn. Daarnaast ontbreken Amin Younes en Nicolai Boilesen wegens blessures, terwijl Jasper Cillessen en Viktor Fischer lichte lichamelijke klachten hebben. De Boer hoopt het tweetal wel in te kunnen zetten. “Younes viel weg en Fischer is zijn logische vervanger, maar Schöne kan ik daar ook neerzetten. Ik wil geen risico’s met Viktor nemen en het is afwachten hoe Cillessen zich houdt. Dat zijn de keuzes die ik moet maken.”

Over de tegenstander wist De Boer na de loting nog niet veel te vertellen, maar nu is Rapid Wien wel duidelijk geanalyseerd. “Rapid is vorig seizoen niet voor niets tweede van Oostenrijk geworden. We moeten ze niet in hun spel laten komen, want ze hebben een goed voetballend team. Rapid is weliswaar geen Salzburg, maar het is wel een team dat graag druk naar voren zet. Hopelijk hebben we daar woensdagavond een goed antwoord op. Of ik tevreden zou zijn met een gelijkspel? 0-0 vind ik nooit een lekkere uitslag. 1-1 is al beter vanwege het uitdoelpunt.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen (Boer); Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Sinkgraven; El Ghazi, Milik en Fischer (Schöne)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.