Peter Bosz persco EL

Voorbeschouwing: Bosz verwacht storm van Schalke

Ajax speelt donderdagavond de return tegen Schalke 04. De Amsterdammers verdedigen in Duitsland een 2-0 voorsprong. Een uitslag die tot stand kwam na een uitstekende wedstrijd in de Amsterdam ArenA. “We hebben helaas niet de ‘kill’ toegebracht”, blikt Peter Bosz terug. “Het is goed dat we geen tegengoal hebben gehad, 2-0 thuis is een uitstekende Europese uitslag. Maar als je de wedstrijd hebt gezien, is het jammer dat we niet definitief afscheid hebben genomen van Schalke.”

De Duitsers maken nog kans op de volgende ronde en Bosz verwacht ook dat zij alles uit de kast halen om het tij te keren. “Het zal nog echt een hele zware wedstrijd gaan worden. Ik verwacht een getergd Schalke dat vanaf de eerste minuut zal gaan stormen, omdat ze bij ons ondersteboven gespeeld zijn. Daar zullen ze revanche op willen nemen. Het seizoen is voor hun nog enigszins te redden als ze Europees doorkomen, omdat ze er in de competitie niet goed voorstaan.”

Mocht Ajax de halve finales van de Europa League halen, dan betekent dat heel veel volgens Bosz. “Dat zou natuurlijk geweldig zijn. In eerste plaats voor de spelers, want het is voor hun geweldig om dit mee te maken. Voor de club Ajax, want het is al lang geleden dat het gebeurt is. Maar ook voor het hele Nederlandse voetbal. We zijn terecht kritisch op de staat van het Nederlandse voetbal, dan is het fijn als er ook een keer een succesje is in het Nederlandse voetbal. Want dat mag je het bereiken van een halve finale wel noemen.”

Bosz moet het in de Veltins ArenA stellen zonder Daley Sinkgraven. De vleugelverdediger is nog altijd geblesseerd aan zijn knie. Daarentegen is Lasse Schöne wel van de partij. De Deen moest de heenwedstrijd nog laten schieten wegens een schorsing, maar staat donderdagavond normaliter gewoon in de basis. Schalke 04 – Ajax begint donderdag om 21:05 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Viergever; Klaassen, Schöne, Ziyech; Kluivert, Traoré en Younes

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.