Peter Bosz persco EL

Voorbeschouwing: Bosz wil zenuwen in bedwang houden

Ajax speelt woensdagavond de finale van de Europa League tegen Manchester United. Peter Bosz blikte tijdens de persconferentie vooruit op de wedstrijd, maar ging eerst in op de terroristische aanslag die maandagavond in de stad Manchester werd gepleegd. “Helaas werpen de gebeurtenissen in Manchester een schaduw over de wedstrijd en halen die flink wat glans van de finale af. Natuurlijk blijft het een wedstrijd die Ajax en Manchester United gaan spelen om te winnen, maar het wordt niet het voetbalfeest waar iedereen op gehoopt had.”

De Amsterdammers hebben zich goed voor kunnen bereiden op de finale, maar de spanning stijgt in de koppies van de spelers. En dat is logisch meent Bosz. “Ik zou ze direct naar de dokter doorsturen als ze geen zenuwen hebben”, zegt de hoofdtrainer van de Amsterdammers. “Het zou heel raar zijn als de spelers niet nerveus zijn. Het wordt voor iedereen de eerste keer dat ze dit meemaken. Maar we moeten zorgen dat de zenuwen niet omslaan in verlamming. We proberen de spelers houvast te geven door te doen wat we altijd doen.”

En dat houdt in dat Ajax het spel wil gaan maken tegen Manchester United. “We zijn in de finale gekomen door een bepaalde manier van spelen. Daar proberen we zo weinig mogelijk van af te wijken. Het is de bedoeling dat we ons eigen spel gaan spelen. Schijnbaar zijn we dan heel sterk en kunnen we ver komen. Natuurlijk besef ik ook dat we met een sterke tegenstander te maken hebben. Als trainer probeer je met de ploeg altijd op verschillende scenario’s voorbereid te zijn. Het zal vooral afhangen van hoe sterk we zelf zijn.”

Bosz kan beschikken over een fitte selectie en de opstelling lijkt al duidelijk te zijn. Kasper Dolberg begint logischerwijs in de spits. Voor hem is veel aandacht, en terecht, vindt ook Bosz. Is Dolberg met een speler te vergelijken? “Eigenlijk haat ik dat, spelers vergelijken. Ik geloof niet dat er een nieuwe Zlatan of Dennis Bergkamp komt. Kasper Dolberg is Kasper Dolberg. Hij heeft zijn eigen spel, zijn eigen kwaliteiten en zijn eigen persoonlijkheid. Hij is pas 19 jaar, maar heeft veel kwaliteit en een enorme potentie.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Riedewald; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes.

Bron:
Ajax.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.