Voorbeschouwing: ‘Daar is echt veel veranderd’

1467968342

Ajax neemt het zondagmiddag op tegen FC Groningen. De ploeg van Ernest Faber wist de afgelopen zes duels geen overwinning te boeken en staat nu elfde in de Eredivisie. Peter Bosz geeft de club uit het noorden echter wel een compliment over de spelopvatting. “Ze zijn heel succesvol geweest in de omschakeling, maar ik vind dat ze voorop nu veel voetbal in de ploeg hebben”, aldus de hoofdtrainer van Ajax in aanloop naar de wedstrijd.

Ajax heeft Groningen goed geanalyseerd en de tegenstander in de Euroborg is inmiddels ook met de spelers besproken. “We hebben vandaag Groningen bekeken. Daar is echt veel veranderd. Zo’n acht of negen spelers die het begin van het seizoen nog hebben meegemaakt, zijn inmiddels vertrokken”, aldus de oefenmeester tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitieduel. “Langzamerhand heeft Faber het elftal neer kunnen zetten en zijn ze beter gaan presteren. Eigenlijk net zoals Ajax.”

Bosz zelf kan niet beschikken over Nick Viergever, die geblesseerd uitviel tegen Heracles Almelo. “Ik ga er vanuit dat ik Nick dit weekend niet kan gebruiken. Dan zou hij zaterdag voor het eerst volledig met de groep mee moeten trainen. Bovendien ben ik met spierblessures voorzichtiger dan bij een kneuzing of iemand die door zijn enkel is gaan.” Daley Sinkgraven is zijn logische vervanger. “We hebben vandaag anderhalf uur getraind en Daley heeft voor het eerst volledig meegedaan. Dat zag er goed uit, al moeten we natuurlijk nog wel de reactie afwachten.”

Een aantal spelers werd individueel uitgelicht, waaronder Amin Younes. “Ik vind hem de laatste vier wedstrijden echt goed spelen. Hij heeft constante dreiging. Weliswaar scoorde hij maar één keer, maar hij gaf ook een aantal goede voorzetten waarop andere aanvallers niet goed anticipeerden. Ik vind hem in goede vorm steken, dat zie je ook op de trainingen. Met name in de periode vlak voor de winterstop was het minder. Toen was hij boos en geïrriteerd, maar nu is hij weer de vrolijke jongen die hij altijd was.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Sánchez, Riedewald, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.