Voorbeschouwing: ‘De beker, een serieuze prijs’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 september 2016 11:26 – Bron: Ajax.nl

1467968342

Peter Bosz staat voor zijn eerste bekerwedstrijd met Ajax. In de Amsterdam ArenA wordt Willem II ontvangen, de ploeg die te sterk was voor Ajax eerder dit jaar in de competitie. “Natuurlijk kijken we naar de vorige wedstrijd tegen Willem II. Daar moeten we van leren”, stelt Bosz in aanloop naar het duel. “Willem II is een ploeg die graag wil voetballen. Ze zakken niet alleen maar terug, ze durven vooruit te voetballen. Dat zag je ook in de vorige wedstrijd.”

Ajax heeft intussen de stijgende lijn wel te pakken. “De resultaten zijn goed, maar er zijn nog genoeg dingen die beter kunnen. Dat pleit er aan de ene kant voor om wederom met dezelfde elf namen te starten, zodat we op die manier verder kunnen werken aan de vastigheden in het team. Aan de andere willen we de spelers met dit drukke programma niet overbelasten. De wetenschap dat we een brede en sterke selectie hebben helpt daarbij. Ik ga daarom wel wat veranderen in de opstelling, maar de speelstijl zal hetzelfde blijven. Daar blijven we uiteraard gewoon aan werken.”

Het landskampioen en Europees voetbal worden altijd als de belangrijkste speerpunten van het seizoen gezien, maar Bosz is niet van plan om de KNVB Beker zomaar te laten schieten. “De beker is een serieuze prijs, dus die wil ik graag winnen. We zitten echter pas in de eerste ronde, dus over het winnen van de beker wil ik op dit moment niet te veel praten. Maar laat duidelijk zijn dat iedereen bij Ajax de beker graag wil winnen.” Ondanks dat Ajax het toernooi serieus neemt, krijgen spelers als Joël Veltman, Davy Klaassen, Mitchell Dijks en Nemanja Gudelj rust.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Boer; Tete, Westermann, De Ligt; Bazoer, Schöne, Ziyech, Sinkgraven; El Ghazi, Dolberg en Cassierra.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.