Voorbeschouwing: De Boer kiest voor zelfde elf

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 augustus 2015 19:53 – Bron: Ajaxinside.nl

1379441516

Ajax kan zich dinsdagavond plaatsen voor de vierde voorronde van de Champions League. Na het 2-2 gelijkspel bij Rapid Wien van vorige week, hebben de Amsterdammers een goede uitgangspositie om zich voor eigen publiek een ronde verder te spelen. “De wedstrijden tegen Rapid Wien zijn voor ons cruciaal. Hopelijk komen er nog twee aan in de play-offs richting het hoofdtoernooi”, aldus Frank de Boer tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel. Ajax – Rapid Wien begint dinsdagavond om 20.15 uur.

De Boer was in Oostenrijk tevreden over het spel van zijn ploeg. Ondanks dat het resultaat uiteindelijk niet optimaal was, houdt hij vertrouwen in zijn selectie. “Ik denk dat we een mooie mix hebben. Ondanks hun jeugdige leeftijd zijn er best veel jongens met Champions League-ervaring. Natuurlijk heeft een jeugdig team meer bijsturing nodig dan een ervaren team. De vraag is of het exceptionele talenten zijn of niet. Anders kun je daar soms best risico’s mee nemen. De oefenmeester verklapte al iets over zijn basiselftal. “Er zullen niet veel veranderingen in de opstelling zijn.”

Een week geleden wist Ajax een man-meer situatie niet uit te buiten. Hoe gaat de ploeg daar nu mee om? “De jongens moet begrijpen wat er op bepaalde momenten gevraagd wordt, ook tegen tien man. We hebben ze daar nadrukkelijk op gewezen en beelden laten zien. Ik heb het gevoel dat ze het heel goed hebben begrepen. Vorige week vond ik de intensiteit na zeventig minuten naar beneden te gaan, dat heeft met ritme te maken. Wij hebben goede oefenduels gespeeld, ik vind dat we nu een volgende stap moeten maken.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Gudelj, Klaassen, Bazoer; El Ghazi, Milik en Sinkgraven  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.