Voorbeschouwing: De Boer legt nadruk op focus

1438628472

Ajax speelt zondagmiddag tegen PEC Zwolle. Een wedstrijd die voor de Amsterdammers uiteraard in het teken staat van de volgende stap naar de landstitel, maar er wordt ook stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff. “Dat er een mooi afscheid komt, is volkomen terecht”, stelt Frank de Boer. “Ik denk dat iedereen het nu wel een plekje heeft kunnen geven. Wij moeten zorgen dat we gefocust zijn. Het is een feit dat we kampioen worden als we de laatste zes wedstrijden winnen.”

Zondag zit De Boer gewoon op de bank, ondanks zijn achillespees-blessure. Hij scheurde deze af tijdens een potje voetvolley en is intussen geopereerd. “Ik heb eerlijk gezegd niet veel pijn gehad, ook niet na de operatie. Maar het is letterlijk en figuurlijk een blok aan mijn been. Het is ook nog eens mijn rechterbeen, waardoor ik niet kan autorijden en erg afhankelijk ben. Ik heb veel vertrouwen in de staf, die genoeg kwaliteit heeft. Zij kunnen me veel uit handen nemen. En als iets me niet zint, zal ik het niet laten om in te grijpen.”

Het ging tijdens de persconferentie ook over Arek Milik die een goede ontwikkeling doormaakt. “We wisten allemaal al dat hij verschrikkelijk goed kan zijn, vooral met zijn linkerpoot. Maar er waren aspecten die hij moest verbeteren en dat heeft hij gedaan. Sleuren deed Milik altijd al, maar je moet het op de juiste momenten doen. Hij is meer balvast geworden, dat is cruciaal.” Er wordt veel over de spitspositie gesproken en geschreven, maar voor De Boer is het gewoon één van de elf plekken. “Iedereen moet zijn stinkende best doen en knokken voor zijn plekje.”

Positief punt is dat de ziekenboeg aan het leegstromen is. Davy Klaassen, die met knieklachten het Nederlands Elftal verliet, is weer helemaal hersteld. Jasper Cillessen zal ondanks zijn gebroken neus gewoon keepen, maar dan wel met een masker op. Bovendien gaat het de goede kant op met Kenny Tete. “Misschien zit hij volgende week alweer bij de wedstrijdselectie”, liet De Boer doorschemeren. Jairo Riedewald is verder verwijderd van zijn rentree, maar mag waarschijnlijk volgende week weer op het veld gaan trainen.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schöne, Milik en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.