Voorbeschouwing: De Boer puzzelt rechts voorin

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 22 januari 2016 19:05 – Bron: Ajax.nl

1438628472

Ajax speelt zaterdagavond haar eerste thuiswedstrijd van 2016. De Amsterdammers krijgen Vitesse op bezoek in de Amsterdam ArenA, de nummer vier van de Eredivisie. Ajax won eerder dit seizoen nog met 1-3 in Arnhem, maar De Boer verwacht een zware wedstrijd. “Vitesse heeft gewoon een heel goede selectie, kijk maar wie ze op de bank hebben zitten. Ze staan nu vierde. Ik heb het gevoel dat ze heel lang om deze plek mee kunnen gaan doen”, aldus de oefenmeester tijdens de persconferentie.

“Ik zie dit wel als een grote wedstrijd”, vervolgt De Boer die dit keer niet Peter Bosz, maar diens vervanger Rob Maas tegenover zich heeft staan als coach. Ondanks de trainerswisseling verwacht de hoofdtrainer van Ajax weinig veranderingen bij Vitesse. “Bosz en Maas zijn beide verdedigende middenvelder geweest, maar dat is niet terug te zien in het spel van Vitesse. Ze willen allebei aanvallend spelen. Maas heeft het stokje overgenomen, maar aan de filosofie is niet veel veranderd.”

De Boer kan tegen de Arnhemmers geen beroep op Davy Klaassen die nog altijd met knieklachten kampt. Hij wordt, net als tegen ADO Den Haag, vervangen door Donny van de Beek. “Hij heeft het goed gedaan op de positie, was ook aanwezig. Het was jammer dat hij die ene mooie aanval niet kon afronden, maar verder heeft hij zich kranig verweerd.” Verder zijn de meeste posities wel bekend, al kan het voorin nog veranderen. “Younes doet het vrij goed en Milik staat op dit moment vast. Alleen met de rechtsbuitenpositie stoeien we af en toe nog. Schöne kan er spelen, maar ook Fischer, El Ghazi en Cerny. Er zijn genoeg mogelijkheden. Uiteindelijk bepalen de spelers zelf of ze gaan spelen.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Van de Beek, Gudelj; El Ghazi, Milik en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.