Voorbeschouwing: De Boer verwacht heet middagje in Utrecht

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 11 december 2015 16:37 – Bron: Ajax.nl

1438628472

Ajax kan niet te lang balen van de uitschakeling in de Europa League, want zondag staat de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht alweer op het programma. Voor Ajax-trainer Frank de Boer is de wedstrijd met de Domstedelingen op voorhand niet een om naar uit te kijken. Hij won namelijk nog nooit in De Galgenwaard. ”Dus wordt het tijd om daar een kentering in te gaan brengen.”

Frank de Boer had de uiterst pijnlijke uitschakeling in de Europa League al zien aankomen. ”Dan is de klap minder hard. Alleen blijft het teleurstellend dat we niet hebben gewonnen. Als er zoveel supporters zijn gekomen, wil je ook een goede wedstrijd afleveren. Dat hebben we niet gedaan. En voor hetzelfde geld had Celtic nog de 1-2 gemaakt, dan vergeef je het jezelf nooit meer.”

Ajax had het opnieuw moeilijk in een Europese wedstrijd. ”We waren te slordig. De tegenstander speelde met tien man op hun eigen helft, daar is lastig doorheen te komen. Dat hebben we eerder ook tegen Jablonec gezien. Het komt dan echt op zuiverheid aan.”

Door de uitschakeling kunnen de Amsterdammers het vizier wel volledig richten op de competitie, dat is de andere kant van de medaille. ”We kunnen ons nu optimaal voorbereiden voor elke wedstrijd, goed trainen en nog meer aan details gaan werken. Als je op donderdag speelt, en vervolgens op zondag weer, dan is daar geen tijd voor.” Donny van de Beek maakte tegen Molde zijn eerste goal in Ajax 1. ”Donny is een echte kerel geworden. Het is hartstikke leuk dat-ie zijn eerste doelpunt voor Ajax 1 heeft gemaakt.”

Toch zal het 18-jarige talent niet in de basis zijn tegen FC Utrecht. ”Bazoer zal zijn plek overnemen. Of ook Anwar El Ghazi zijn rentree maakt in de basis, wilde De Boer niets zeggen. ”Dat zien we dan wel. Anwar kan nu goed trainen, maar we moeten ook kijken of er een reactie is. Bovendien kijk ik naar de zwakke plekken van de tegenstander waarvan ik denk dat we ze pijn kunnen doen.”

De Boer rekent in ieder geval op een moeilijke middag in de Domstad. ”Het zijn altijd wedstrijden op het scherpst van de snede. Voor hun is het de wedstrijd van het jaar, zoals bij meer ploegen die Ajax op bezoek krijgen. Je merkt het al als je bij het stadion aankomt. Met de strijd die ze vervolgens in de wedstrijd leveren, hebben we het een paar keer heel lastig gehad.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cilessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik en Fischer.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.