Voorbeschouwing: De Boer wil scherp Ajax zien

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 18 september 2015 17:28 – Bron: Ajaxinside.nl

1438628472

Nadat Ajax donderdag nog in actie kwam in de Europa League tegen Celtic, wacht voor de Amsterdammers zondag alweer Excelsior in Rotterdam. Daags na het duel met de Schotse topclub bilkte Frank de Boer vooruit op de confrontatie met de club Kralingen. De oefenmeester wil dat zijn ploeg zondag volledig bij de les is, zo maakte hij duidelijk op de persconferentie. ”Als wij onze zaakjes op orde hebben, moeten we Excelsior onder controle kunnen houden. Maar het is tweeënhalve dag na een Europese wedstrijd. Dat is vaak op mentaal gebied het zwaarst, omdat de wedstrijd tegen Celtic veel spanning opeiste.”

De Boer blikte nog even terug op het duel met Celtic. ”We zijn een lerende organisatie, vooral met een jonge ploeg. Je haalt goede momenten terug, maar ook dingen die beter kunnen en moeten”, aldus De Boer, die toch wel een beetje tevreden was met het gelijkspel. ”We hebben de 2-2 gemaakt en zo een punt gered. Het was anders geweest als het gelijk was geworden, terwijl wij met 2-1 voor stonden.”

De Boer wilde niet spreken van persoonlijke fouten. ”Ik vind niet dat we niet geconcentreerd zijn geweest. Je moet op bepaalde momenten weten wat er wordt gevraagd. Ik zal niet zomaar iemand na 1 of 2 fouten slachtofferen. Pas als het structureel wordt, dan zal ik ingrijpen. Daar heb ik nu geen reden voor.”

Ook voor het duel met Excelsior heeft De Boer weer voldoende keuzes. ”,,Dat is heerlijk als trainer zijnde, al is het ook lastig om keuzes te maken en mensen te moeten teleurstellen. Ik ben met iedereen goede vrienden en zou iedereen minuten willen geven. Maar ik kijk naar wat het beste is voor het team, en handel niet emotioneel. Ik ga niet iemand minuten geven omdat het zo’n lieve jongen is.”

Amin Younes begon tegen Celtic in de basis. De Duitser maakte een goede indruk. ”Hij mag terugkijken op een redelijk debuut. Amin was betrokken bij de eerste goal en had nog een aantal goede acties. Iedereen vroeg zich af: waarom haal je zo’n goede speler eraf. Maar ik wil hem nog het hele seizoen gebruiken. Het is een kwestie van tijd voordat hij negentig minuten gaat maken.” Dat zal zondag nog niet gebeuren. ”Dat is nog veel tekort dag.”

De Boer wil hoe dan ook voorkomen dat zijn ploeg zondag niet bij de les is. ”Daar hameren we als staf continu op en ik heb het idee dat de spelers het wel beseffen. Als je één keer de teugels laat vieren, krijg je vaak direct de deksel op de neus.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Gudelj, Klaassen, Bazoer; El Ghazi, Milik en Fischer.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.