Peter Bosz persco NL

Voorbeschouwing: ‘De inzet is het kampioenschap’

Ajax speelt zondagmiddag een cruciaal duel in strijd om de landstitel. Koploper Feyenoord komt op bezoek in de Amsterdam ArenA. Voor de ploeg van Peter Bosz, dat zes punten achterstand heeft op de Rotterdammers, telt er maar één ding: winnen. “Het is een heel eenvoudige opdracht, maar wel eentje die moeilijk uit te voeren is. We moeten winnen”, weet ook de hoofdtrainer van Ajax. “Het is een topwedstrijd waarbij de inzet het kampioenschap is. Wij moeten winnen om in de race te blijven. Dat zal voor iedereen duidelijk zijn. Zo ingewikkeld is het niet.”

Bij een overwinning op Feyenoord verkleint Ajax de achterstand naar drie punten. Wel heeft de Rotterdamse club een veel beter doelsaldo (+12 ten opzichte van Ajax). Toch is dit één van de laatste mogelijkheden voor Ajax om de druk op te voeren. “Ik denk dat het hun wel wat doet als ze hier verliezen. In eerste instantie ben ik al heel tevreden als we winnen. We moeten kijken hoe de wedstrijd gaat verlopen. Laten we niet te hard van stapel lopen. Feyenoord blijft een moeilijk te kloppen ploeg. Maar Kopenhagen was dat ook.”

Giovanni van Bronckhorst kan in Amsterdam geen beroep doen op Tonny Vilhena. De middenvelder is geschorst en normaal gesproken één van de belangrijkste schakels in de ploeg van Feyenoord. “Vilhena is voor Feyenoord een belangrijke speler. Dat is laatst uit bij Heerenveen wel gebleken. Zij zullen daardoor het middenveld iets anders wegzetten en het zal heus wel iets veranderen. Maar ook met Vilhena zou ik voor ons genoeg kansen gezien hebben. Daarbij vind ik dat we vooral naar onszelf moeten kijken. Wij moeten het zelf doen.”

Ajax – Feyenoord begint zondagmiddag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA!

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Kluivert, Traoré en Younes.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.