Voorbeschouwing: De Klassieker is niet cruciaal

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 22 oktober 2016 12:22 – Bron: Ajax.nl

Ajax speelt zondag haar eerste wedstrijd van het seizoen tegen een club uit de traditionele top-3. De ploeg van Peter Bosz gaat in De Kuip op bezoek bij koploper Feyenoord. “Het is een belangrijke wedstrijd, maar geen cruciale”, stelt Bosz in aanloop naar de wedstrijd. “We gaan op bezoek bij de koploper en staan vijf punten achter. We willen dat er zeker geen acht laten worden. Maar cruciaal vind ik het pas als je aan het einde van de competitie wel of geen kampioen kunt worden. Zover is het nog niet.”

Ajax treft een Feyenoord in vorm aan. De Rotterdammers wonnen tot nog toe al hun competitiewedstrijden. Bovendien won Feyenoord ook twee van de drie gespeelde wedstrijden in de Europa League. “Ik vind dat ze het knap doen”, aldus de hoofdtrainer van Ajax over de aartsrivaal. “Laten we eerlijk zijn: als je negen keer achter elkaar wint in de competitie is dat een geweldig resultaat. Vaak ging het gepaard met goed voetbal, soms ook wel met wat geluk. Maar dat heeft iedereen nodig.”

Bosz weet dat Feyenoord – Ajax een prachtig affiche is, maar wordt het een mooie wedstrijd? “De laatste pot waar iedereen echt voor ging zitten was Liverpool – Manchester United en dat was een draak van een wedstrijd. Daarom ben ik wat voorzichtiger, maar ik denk dat het een leuke wedstrijd wordt. Ik weet niet wat de intenties van Feyenoord zijn en of zij durven te spelen, maar over het algemeen beginnen wedstrijden van Ajax steeds leuker te worden. Dat komt ook door onze manier van spelen, waarbij we ook wat ruimte weggeven.”

Ajax zal zich niet gaan aanpassen aan de speelstijl van Feyenoord. Bosz blijft van eigen kracht uitgaan en lijkt daarom ook weinig redenen te hebben om zijn basiselftal van de afgelopen weken te wijzigen. “Jullie weten dat ik me altijd voor 95 procent op mijn eigen ploeg richt. Onze kracht ligt in het voetballende gedeelte. Dat gaat de goede kant op. We gaan steeds beter voetballen. Voor zondag zal de crux zijn of we echt aan voetballen toekomen.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.