Voorbeschouwing: ‘Er staat veel op het spel’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 02 augustus 2016 21:19 – Bron: Ajax.nl

1467968342

Ajax speelt woensdagavond in Griekenland de return tegen PAOK Saloniki in strijd om een plek bij de vierde voorronde Champions League. Na het 1-1 gelijkspel in Amsterdam moet er in Griekenland gewonnen worden, of bij een gelijkspel minimaal twee keer worden gescoord. Mocht Ajax worden uitgeschakeld, verdwijnen er vele miljoenen aan de horizon. “Natuurlijk is het spannend en staat er veel op het spel, maar dat vind ik juist mooi aan mijn vak”, zegt Peter Bosz strijdvaardig in aanloop naar de wedstrijd.

“Voor Ajax is het een ontzettend belangrijke wedstrijd. Het is van groot belang om door te gaan”, beseft de hoofdtrainer van Ajax. Het duel wordt gespeeld in een uitverkocht huis. Er wordt een heksenketel verwacht, welk fanatisme over kan slaan op de spelers van PAOK. “We moeten vanaf het begin direct gefocust en geconcentreerd zijn. Ik hou er rekening mee dat zij heel fanatiek gaan beginnen. Wij moeten er dus ook bovenop klappen. Dat gaan we zeker doen, want het past bij onze speelstijl.”

Zes jaar geleden speelde Ajax ook na een 1-1 uitslag in Amsterdam tegen PAOK. Toen werd het 3-3 in Griekenland. “Dat betekende dat Ajax doorging en dat is ook onze doelstelling woensdag”, blikt Bosz terug. Dat Ajax het daarmee met de hakken over de sloot redde, maakt de oefenmeester niet veel uit. “Als ik daar morgen vooraf voor mag tekenen, dan zou ik dat doen. Want dan gaan we door. En het gaat om het resultaat.”

Bosz kan in Thessaloniki weer beschikken over Nemanja Gudelj die terugkeert van een schorsing. Amin Younes ontbreekt echter wegens een liesblessure. “Deze wedstrijd kwam te vroeg en was voor Amin onmogelijk om te halen. Donderdag als we terugkomen in Amsterdam gaan we kijken hoe het met Amin is en of hij Sparta kan halen. Maar zijn blessure zal geen weken duren. Nemanja kan sowieso spelen en van Bazoer gaan we de laatste training aankijken en dan bepalen of hij fit genoeg is.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Van de Beek, Gudelj, Klaassen; El Ghazi, Dolberg en Cassierra  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.