Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 28 oktober 2009 23:07 – Bron: Ajaxinside.nl

Donderdagavond neemt Ajax het op tegen FC Dordrecht. Beide ploegen zullen in het GN Bouw Stadion strijden voor een plek in de vierde ronde van de KNVB Beker. In de vorige ronde had Ajax de grootste moeite om langs AGOVV Apeldoorn te komen. “Ik schat Dordrecht hoger in dan AGOVV. We mogen ze niet onderschatten”, vertelt de oefenmeester. Toch tilt Jol er niet te zwaar aan. “Het is niet zo dat ik met mijn spelers in een kring ben gaan zitten om hier nog eens de nadruk op te leggen.”

Jol wil Dordrecht dus niet onderschatten. Hij vindt dat er een redelijke tegenstander tegenover Ajax staat. “Het zijn hele creatieve jongens”, weet de hoofdtrainer van Ajax. “Ze spelen heel aanvallend en scoren ook nog eens veel. De enige ploeg die in de Jupiler League meer doelpunten heeft gemaakt is Cambuur Leeuwarden.” Dordrecht zou wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen. “Ze houden van gek doen, maar dan wel op hun eigen niveau. Koppen, lopen, vol ervoor gaan. Achterin staan een paar grote verdedigers.”

Luis Suárez en Miralem Sulejmani kampten nog met pijntjes deze week, maar beide spelers trainden weer volledig mee woensdag. En ondanks de Klassieker die op het programma staat voor aanstaande zondag, zal Jol met zijn sterkste elftal op de proppen komen. “Nee, ik ga geen spelers sparen”, zegt hij stellig. “Ik wil in mijn sterkste opstelling spelen, maar als spelers met een pijntje kampen en ik ze toch opstel, speel ik niet langer in mijn sterkste opstelling.”

Vermoedelijke opstelling:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; Sulejmani, De Zeeuw, Enoh, Emanuelson; Cvitanich en Pantelic.  

Reageren op dit bericht