Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 mei 2013 20:23 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax neemt het zondagmiddag om 14.30 uur op tegen FC Groningen. De kersverse landskampioen speelt nergens meer voor, behalve de eer. Maar de Noorderlingen moeten nog volop aan de bak om plaatsing voor de play-offs voor de Europa League veilig te stellen. Frank de Boer is echter niet van plan om de wedstrijd cadeau te doen. “Wij willen zo goed mogelijk spelen in Groningen en drie punten pakken.”

De oefenmeester neemt geen genoegen met matig voetbal omdat zijn team al kampioen is. “We willen het seizoen als een kampioen afsluiten. Dat betekent dat ik durf en lef wil zien. We moeten proberen de wedstrijd te domineren”, aldus de winnaar van de Rinus Michels Award. De Boer is dan ook niet van plan om een heel ander team op te stellen. Op drie plekken wordt zijn elftal gewijzigd. Jasper Cillessen staat onder de lat, Christian Poulsen vervangt de geblesseerde Lasse Schöne en Derk Boerrigter krijgt een kans als linksbuiten.

Danny Hoesen viel de afgelopen weken goed in. Dat bevestigt De Boer, maar hij geeft de Limburger geen kans in de basis. “Toch kies ik voor Kolbeinn Sigthórsson. Hij moet zo veel mogelijk wedstrijden spelen na zijn blessures. In twee jaar tijd heeft hij te weinig kunnen spelen, dus elk duel op het hoogste niveau is meegenomen”, legt hij zijn keuze uit. Er wordt al rekening gehouden met komend jaar. “Ik verwacht dat hij volgend seizoen zo’n dertig duels kan spelen. Laten we hopen dat het zo goed blijft gaan als nu.”

Tegen FC Groningen kan de hoofdtrainer geen beroep doen op Schöne, Mitchell Dijks, Joël Veltman en Davy Klaassen. Zij zijn allen geblesseerd. Mede daarom is er weer een plek ingeruimd voor Nicolai Boilesen die zijn rentree kan maken na ruim een jaar blessureleed. “Of ik hem laat spelen? Dat weet ik nog niet. Maar dat ik hem erbij heb gehaald, kun je beschouwen als een beloning voor zijn harde werken dit seizoen.”

FC Groningen – Ajax is zondag live te volgen via ons Twitterverslag. Dus volg @ajaxinside en mis geen moment!

 

Reageren op dit bericht