Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 01 december 2009 22:25 – Bron: Ajaxinside.nl

Morgenavond staat de vijfde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League op het programma. In het Stadionul Dan Păltinişan in Roemenië treft Ajax FC Timisoara. Het eerste duel tussen beide teams eindigde in de Amsterdam ArenA in een 0-0 gelijkspel. Eenzelfde uitslag zou voldoende zijn voor de Amsterdammers om zich te plaatsen voor de volgende ronde van toernooi.

Voor de training van vanavond liet trainer Martin Jol weten dat zijn team er nog niet vanuit moet gaan dat het er al is. Dat ene punt moet in de resterende twee duels nog wel gehaald worden. De oefenmeester wil daarom met zijn beste elf spelers starten. “Natuurlijk heb je wel de neiging, maar om de basiself nu helemaal te veranderen is ook weer zo wat. We zijn geen Manchester United dat moeiteloos elf andere spelers kan opstellen. Daarnaast hebben we nu onze vastigheid. Maar we moeten wel risico’s uitsluiten.”

De selectie van de Amsterdammers telt drie twijfelgevallen voor het duel van morgenavond. Jan Vertonghen had dinsdagavond nog wat last van een pijnlijke heup, die hij afgelopen zondag in het competitieduel tegen Vitesse in een botsing met keeper Velthuizen opliep. De Belg trainde echter wel gewoon met de groep mee. Vurnon Anita (bovenbeen) en Urby Emanuelson (onderrug) zijn ook nog niet helemaal fris.

Naast Jol was ook Marko Pantelic namens Ajax aanwezig bij de persconferentie. De spits kreeg onder meer vragen over zijn goede vorm van afgelopen zondag. “Maar ook het team is goed in vorm. Dát is belangrijk”, zei de 31-jarige spits. Of de Servische aanvaller zijn huidige niveau kan vasthouden zal morgen blijken.

Het duel tussen de Roemenen en Ajax begint morgenavond om 21.05 uur en zal live te volgen zijn via RTL 7. De scheidsrechter is Paolo Tagliavento.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; De Zeeuw, Donald, Enoh; Suárez, Pantelic en Emanuelson.  

Reageren op dit bericht