Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 04 december 2009 15:25 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax plaatste zich afgelopen donderdag voor de volgende ronde in de Europa League door op bezoek bij FC Timisoara met 1-2 te winnen. Aanstaande zondag wacht de Amsterdammers wederom een lastige uitwedstrijd. In het Nieuw Galgenwaard zal de ploeg van Martin Jol het om 12:30 uur opnemen tegen FC Utrecht, die Ajax al jaren lang zien als grootste aartsrivaal. Het altijd beladen duel zal in goeden banen moeten worden geleid door Bas Nijhuis. Coen Droste, Wilco Lobbert en Dick van Egmond assisteren hem.

FC Utrecht was het seizoen voortvarend van start gegaan en stonden een periode gelijk met Ajax. Echter hebben de Domstedelingen een behoorlijke inzinking gehad en staat de ploeg van Ton du Chatinier inmiddels negen punten achter op Ajax. Wel staat FC Utrecht nog op de vijfde plek en Jol verwacht dan ook geen makkelijke middag. “Het is een dynamische ploeg die het de tegenstander zeer lastig maakt. Kijk maar naar het duel tegen PSV”, doelt de oefenmeester op het 0-0 gelijke spel tussen PSV en Utrecht. Jol acht een overwinning echter wel noodzakelijk. “Wij zijn goed, maar er zijn twee andere ploegen die het ook heel goed doen. Wij moeten nu alles winnen en bijblijven in de competitie. Als zij een fout maken, kunnen wij dichterbij komen.” Maar zonder slag of stoot zal Ajax de drie punten niet mee naar huis nemen denkt de Zuid-Hollander. “Ik denk dat ze het ons ook lastig gaan maken”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers.

Over een fitte selectie kan Jol allerminst beschikken. Gabri, Kennedy Bakircioglü, Timothée Atouba en Siem de Jong zullen niet van de partij zijn wegens blessures. Daarnaast zijn Dennis Rommedahl en Urby Emanuelson nog twijfelgevallen. De Deen trainde donderdag volledig mee met Jong Ajax en lijkt fit te zijn voor aanstaande zondag. Emanuelson viel afgelopen woensdag tegen FC Timisoara uit met een kneuzing in de onderrug en het is nog onduidelijk of de linkspoot inzetbaar is. Ook Gregory van der Wiel liet zich woensdag wisselen met klachten aan zijn bovenbeen, maar de international is inmiddels weer fit bevonden door de medische staf van Ajax.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; De Zeeuw, Aissati, Enoh; Suárez, Pantelic en Emanuelson/Sulejmani.  

Reageren op dit bericht