[b]Afgelopen zondag miste Ajax het kampioenschap op één punt, maar daar kon de ploeg van Martin Jol niet te lang bij stil gaan zitten. Donderdagavond staat namelijk de beslissing in de KNVB Bekerfinale op het programma. In De Kuip verdedigen de Amsterdammers een 2-0 voorsprong die op 25 april werd gecreëerd in de Amsterdam ArenA. Roelof Luinge is aangesteld als scheidsrechter. Het is voor de ervaren leidsman zijn laatste officiële wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal.

Door de 2-0 overwinning in Amsterdam, reist Ajax met een goed geval af naar Rotterdam. Toch hakte het niet behalen van de titel er even in bij de Amsterdammers. “Even de knop omzetten is geen trucje”, zegt Jol tijdens de persconferentie. “Maar het is wel een noodzaak in het voetbal.” De oefenmeester kwam mede naar Ajax om prijzen te winnen en dit is de laatste kans om dit seizoen toe te slaan. “Als we winnen ben ik tevreden”, vertelt de hoofdtrainer van Ajax. “Dan sluiten we het seizoen toch met een prijs af.”

Ondanks de voorsprong weet Jol dat Feyenoord nooit mag worden onderschat. “Thuis is Feyenoord erg sterk. Ze maken het iedere tegenstander moeilijk”, weet de oefenmeester. Eerder dit jaar werd het in de competitie nog 1-1 tussen Feyenoord en Ajax. De Amsterdammers worden in De Kuip niet gesteund door supporters. Martin Jol gaat verder over Feyenoord. “Ze hebben ook een fanatieke supportersschare achter hun staan. Wij gaan die wedstrijd in ieder geval benaderen alsof het nog 0-0 is”, aldus Jol. Ajax won donderdag precies drie jaar geleden de KNVB Beker.

Fans van Ajax kunnen donderdag 6 mei gratis de return van de bekerfinale Feyenoord – Ajax op grote schermen in de Amsterdam ArenA bekijken. Er is geen (seizoen) Club Card-verplichting.  

Reageren op dit bericht