Voorbeschouwing: ‘Feyenoord op zes punten zetten’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 06 november 2015 17:44 – Bron: Ajax.nl

1438628472

Zondag om 14.30 uur staat de tweede Klassieker op het programma. Ajax reist weer af naar Rotterdam om het in de Kuip op te nemen tegen Feyenoord, waar het anderhalve week geleden nog verloor in de KNVB Beker. “Het blijft een speciale wedstrijd. Als we verliezen zijn we nog steeds koploper, dat is een mooie bijkomstigheid”, stelt Frank de Boer in aanloop naar de wedstrijd. “Maar we kunnen een mooie stap zetten en de tegenstander op zes punten zetten. Als we in die positie komen, zullen we dat zeker niet nalaten.”

Ajax speelde donderdagavond nog tegen Fenerbahçe, daar waar Feyenoord vrij was omdat het geen Europees voetbal speelt. “Feyenoord heeft het voordeel dat zij de hele week naar de wedstrijd toe hebben kunnen leven, terwijl wij een zware wedstrijd in de benen hebben. Ze zullen zich willen revancheren voor de nederlaag tegen ADO. Het is een goed team. Maar wij hebben in de bekerwedstrijd laten zien dat we niet voor ze onder doen. Als we het niveau van die eerste helft en van Roda JC en Vitesse halen, kunnen we in de Kuip gewoon winnen.”

Ajax heeft dit seizoen moeite met de topwedstrijden. In de Europa League werd nog niet gewonnen en nationaal verloren de Amsterdammers al van Feyenoord en PSV. “Of het een bepaalde spanning is, weet ik niet. Dat is moeilijk vast te stellen. Wel is het zo en dat zie je niet alleen bij Ajax, dat als het niet loopt, spelers veel minder risico gaan nemen. Dat heeft vaak ook minder spel tot gevolg. Zondag moeten we met meer bravoure en vertrouwen spelen. En op de momenten dat we balbezit hebben, daar zorgvuldig mee omgaan.”

De Boer kan mogelijk weer een beroep doen op Mitchell Dijks. “We moeten zijn reactie afwachten. Het wordt wikken en wegen, ook voor Mitchell zelf. Hij heeft dit eerder gehad, aan de andere kant. Het liefst wil ik dat hij start, maar het moet wel verantwoord zijn. Het seizoen is nog lang.” Anwar El Ghazi en Diederik Boer zijn zeker niet van de partij. Viktor Fischer is, ondanks dat hij geblesseerd uitviel tegen Fenerbahçe, wel gewoon inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schöne, Milik en Fischer.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.