Voorbeschouwing: ‘Geconcentreerd spelen’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 19 februari 2016 16:05 – Bron: Ajaxinside.nl

Voorbeschouwing Geconcentreerd Spelen

Zondag treedt Ajax in eigen huis aan tegen Excelsior. Op papier geen moeilijke wedstrijd voor de Amsterdammers, maar Frank de Boer is op zijn hoede voor de Kralingers. ”Ze hebben in uitwedstrijden tegen goede clubs best aardige resultaten behaald: 0-0 tegen Vitesse en 1-1 tegen PSV. Tegen Vitesse kregen ze zelfs nog de beste kansen. Ze spelen gegroepeerd en het is lastig om er doorheen te komen. We zullen geconcentreerd moeten zijn. Anders spelen we Excelsior in de kaart”, sprak hij op de persconferentie.

Tegen Excelsior zit Robert Muric voor het eerst bij de selectie. Frank de Boer ziet het als een beloning voor de jonge Kroaat. ”Robert is al een tijdje op de deur aan het kloppen, vandaar dat ik ‘m beloon”, legt de oefenmeester uit. ”Robert is nu al een tijdje hier en spreekt inmiddels vrij redelijk Nederlands. Hij voelt zich steeds beter en dat kun je zien aan zijn spel. Al vind ik dat hij er nog meer uit kan halen. Nu is het nog te vaak een minuut of twintig goed. Hij moet negentig minuten de acties gaan maken waar hij bekend om staat.”

Tegen Excelsior moet Ajax het stellen zonder de geschorste Mike van der Hoorn. Het ligt het meest voor de hand dat Ricardo van Rhijn zijn vervanger wordt, maar De Boer wilde nog niet kwijt. ”Ik geef nooit de opstelling vooraf prijs, maar het meest logische is dat Van Rhijn rechtsback staat. Excelsior speelt normaliter gewoon 4-3-3. Wellicht dat ze de linkerkant openlaten en Adil Auassar daar in moet duiken. Op die manier werden tegen ADO Den Haag twee goals ingeleid.”

Ook kwam Nemanja Gudelj nog even ter sprake op de persconferentie. De Serviër krijgt nog wel eens wat kritiek en De Boer snapt dat wel. Desondanks ziet de Ajax-trainer hem als een belangrijke schakel. ”Je hebt bepaalde types in je team nodig en daar is Nemanja er één van. Hij compenseert zoveel dat we op dit moment niet zonder hem kunnen. Natuurlijk zitten er ook haken en ogen aan zijn spel, maar daar is hij zichzelf ook van bewust en daar we werken hard aan. Ik heb het al vaker gezegd, maar als Nemanja zijn mindere punten verbetert, speelt hij binnen een jaar bij één van de grootste clubs in Europa.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever; Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schöne, El Ghazi en Younes.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.