Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 29 augustus 2015 16:49 – Bron: Ajax.nl

Ajax neemt het zondag om 12.30 uur op tegen ADO Den Haag. In de Amsterdam ArenA hoopt Frank de Boer de eerste periode van de competitie goed af te sluiten. “Als we deze periode – straks komen de interlands er weer aan – winnend afsluiten kunnen we gematigd tevreden zijn. We staan dan bovenaan met twaalf uit vier en hebben de Europa League bereikt. De Champions League is helaas niet gelukt, maar voor de rest zijn we goed begonnen.”

De Boer waakt duidelijk voor onderschatting van de Hagenezen, die net als Ajax nog ongeslagen zijn in de Eredivisie. “Ze maken een goede indruk en weten precies wat ze willen. Ze hebben goed ingekocht met Havenaar, Duplan en Schaken. Het is een tegenstander waar we rekening mee moeten houden.” Daarnaast heeft ADO nog een voordeel. “Door de Europa Leaguewedstrijd van afgelopen donderdag is de voorbereidingstijd op ADO maar heel kort. Eigenlijk kunnen we morgen pas echt aan ADO denken, terwijl zij al de hele week met ons bezig zijn.”

Hoewel Davy Klaassen, Kenny Tete en Anwar El Ghazi vrijdag nog voortijdig de training verlieten, is het drietal gewoon inzetbaar. De Boer kan daarom beschikken over een volledig fitte selectie wat nadelig uitpakt voor Amin Younes. De Duitse buitenspeler is ook fit en reisde nog wel mee naar Tsjechië voor de wedstrijd tegen Jablonec, maar De Boer kiest tegen ADO Den Haag voor andere spelers.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik en Sinkgraven